Белгия обмисля задължителна имунизацияГермания се опасява от радикализация на протеститеЕвропа

...
Белгия обмисля задължителна имунизацияГермания се опасява от радикализация на протеститеЕвропа
Коментари Харесай

Европа се стяга за нова COVID вълна

Белгия обмисля наложителна имунизация
Германия се притеснява от радикализация на митингите

Европа се приготвя за нова вълна на ковид като редица страни връщат ограничаващи ограничения или вкарват по-строги такива. Това се случва на фона на регистрираната през днешния ден от шефката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен една година от имунизационната акция в Европейски Съюз, в границите на която са били ваксинирани над 78% от възрастните жители.

От през днешния ден заведенията в Австрия ще бъдат задължени да затварят в 22,00 часа, в това число и в новогодишната нощ.

В някои немски провинции също от през днешния ден са в действие по-строги ограничавания за достъп до заведения, фитнеси, театри, за които с изключение на „ зелен документ “ към този момент се изисква и представянето на негативен PCR тест. Същото условие влиза в действие през днешния ден в цяла Германия.

В Дания също към този момент би трябвало да се показва PCR тест за посещаване на обществени места, в това число и от имунизираните, като към този момент изключение се прави единствено за преболедувалите през последната половин година.

Белгийският министър председател Александер де Кро пък заяви, че обмисля имунизацията против COVID-19 да стане наложителна. „ Целта е ясна - би трябвало да имунизираме всички. Ако наложителната имунизация може да помогне, бих желал да я обмисля “, сподели Де Кро. Но посочи, че решението няма да бъде взето независимо от държавното управление, а би трябвало да има и спор в Народното събрание. Идеята идва на фона на необятен публичен напън върху държавното управление на Белгия да преразгледа последните въведени ограничавания.

Рестрикциите и митингите против тях основават напрежение и в Германия, управляващите в която признаха, че се притесняват от радикализиране на демонстрациите. „ Протестите се трансформират в магнит за екстремисти “, предизвести шефът на контраразузнаването в Хамбург Торстен Фос.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР