Белгия надделя с 2:0 над Англия в малкия финал на

...
Белгия надделя с 2:0 над Англия в малкия финал на
Коментари Харесай

Белгия срази Англия и грабна бронза на Мондиал 2018

Белгия надви с 2:0 над Англия в дребния край на Световното състезание по футбол в Русия. В мача, игран в Санкт Петербург, попаденията за белгийците осъществиха Тома Мюние (4 мин.) и Еден Азар (82 мин.).

Победата бе втора за състава на Роберто Мартинес над " трите лъва " на Мондиал 2018, откакто по-рано, в груповата фаза, завоюваха с 1:0. Успехът бе най-големият в историята на белгийския футбол, като отборът имаше само четвърто място от 1986 година в Мексико. Англия пък повтори достижението си от 1990-а, когато също изгубиха срещата за третото място.

Още в 4-ата минута " алените дяволи " (както назовават белгийския народен футболен отбор) откриха резултата. Тома Мюние бе прецизен, засичайки центриране от ляво на Насер Шадли.

В 23-ата минута Хари Кейн можеше да изравни, само че от границата на наказателното поле не откри очертанията на вратата.
Второто полувреме стартира с по-настойчиви дейности на играчите на Гарет Саутгейт, като в 55-ата минута още веднъж Кейн можеше да се разпише, само че голмайсторът се размина с топката след центриране от дясно.

На отсрещната врата при контраофанзива Лукаку бе изведен зад защитния вал на Англия. Футболистът на Манчестър Юнайтед обаче още веднъж не се оправи по най-хубавия метод с преодоляването на топката.

В 69-ата минута Дайър стреля по диагонала по земя, само че Куртоа се разтегна и улови. Пред Дайър се откри отличен късмет минута по-късно. Той излезе самичък против вратаря на Белгия, прхвърли го технично, само че Тоби Алдервейрелд почисти с шпагат от голлинията.

В 74-ата минута Хари Магуайър бе оставен непокрит при центриране от директен свободен удар, само че ударът му с глава излезе в навън.
В 80-ата минута Пикфорд избави отбора си от второ попадение, откакто прелестна белгийска контраофанзива приключи с шут от воле на Мюние.

Две минути по-късно обаче стражът на " трите лъва " бе беззащитен. Кевин де Бройне изведе Еден Азар и играчът на Челси със мощен удар от близко не сбърка - 2:0.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР