Белгия, която председателства Съвета на ЕС до юли, предлага в

...
Белгия, която председателства Съвета на ЕС до юли, предлага в
Коментари Харесай

Белгия предлага допълнителна защита за европейските земеделци

Белгия , която ръководи Съвета на Европейски Съюз до юли, предлага в комерсиалното съглашение с страните от Меркосур (Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай) да бъде включена спомагателна отбрана за европейските земеделци. Това заяви белгийският външен министър Хаджа Лабиб, представена от локални медии.

Това предложение идва на фона на митинги на земеделците във Франция, Германия и Белгия в последните дни, както и в други европейски страни по-рано. Протестиращите сложиха няколко претенции, измежду които са опростяването на бюрократичните правила за тяхната активност и ограничението на комерсиалните съглашения на Европейски Съюз.

Европейската комисия нощес заяви, че през днешния ден следва да показа няколко ограничения, свързани с благосъстоянието на европейските земеделци . Очаква се комисията да удължи краткотрайните ограничавания, свързани с вноса на аграрни артикули от Украйна, както и да разсрочи разпоредбите за обработка на почвите, свързани със устрема към по-чисто земеделие.

В Белгия през днешния ден митингите на земеделците не престават и в медиите са изразени подозрения, че това може да се отрази на снабдяването на магазините за хранителни артикули. В последните часове има известия, че протестиращи са съумели да блокират с изключение на автомагистрали , и няколко депа за систематизиране на хранителни артикули . Пристигналите в Брюксел протестиращи имат намерение да останат в града през днешния ден и на следващия ден поради плануваната в това време двудневна среща на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР