Белгия днес не е в състояние да удържи на едномесечна

...
Белгия днес не е в състояние да удържи на едномесечна
Коментари Харесай

Ако днес избухне война, няколко часа по-късно ще трябва да хвърляме камъни, защото ще сме изчерпали боеприпасите, заяви шокиращо бившият главнокомандващ белгийската армия

Белгия през днешния ден не е в положение да удържи на едномесечна военна борба, сочи оценката на някогашния главнокомандващ на белгийските въоръжени сили ген. Марк Тис, представена в локални медии.
 
Той прецизира, че по време на неговото командване годишният бюджет за муниции е бил 15 милиона евро, през днешния ден е 150 милиона евро, а с цел да може страната да устои на борба до 30-60 дни, са нужни от пет до седем милиарда евро. Ако през днешния ден избухне война, няколко часа по-късно ще би трябвало да хвърляме камъни, тъй като ще сме изчерпали боеприпасите, споделя генералът.
 
Тис упорства Европейски Съюз и НАТО да усилят доста бюджетите за защита и споделя оценката, че Русия е в положение в околните години да нападне и други европейски страни след Украйна. Той отбелязва, че Русия и Китай се стремят към свят, в който Европейски Съюз и Съединени американски щати не са водещи сили и предизвестява за заплахата от проруски европейски политически организации.
 
Белгийските медии през днешния ден оповестяват също, че в страната са били претърсени няколко места по следствие за експорт към Русия на артикули с допустима двойна приложимост, включени в санкционните описи на Европейски Съюз. По случая има арестувани в Белгия и Нидерландия, разяснява белгийската прокуратура. Допълва се, че част от стоките може да бъдат употребявани при производството на ракети и дронове.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР