Белгиецът Давид Гофен и испанецът Роберто Баутиста Агут ще играят

...
Белгиецът Давид Гофен и испанецът Роберто Баутиста Агут ще играят
Коментари Харесай

Баутиста Агут и Гофен ще играят на финала в Монпелие

Белгиецът Давид Гофен и испанецът Роберто Баутиста Агут ще играят на финала на шампионата по тенис на твърди кортове във френския град Монпелие с награден фонд 323970 евро.

Поставеният под номер 2 в схемата Гофен победи Егор Герасимов от Беларус с 6:4, 2:6, 6:4 за 2:13 часа.

Белгиецът завоюва 86 % от точките си при първи сервис в третия гейм, направи пробив в седмия гейм и по този начин се класира за първия си край от 2019 година. Гофен игра за трети път на полуфиналите в Монпелие, откакто през 2018 и 2020 година не съумя да се класира в топ 4.

" В трети сет си споделих - това е полуфинал, би трябвало да се бориш. Стигнах до пробив и по-късно до края бях съсредоточен върху сервиса си. Щастлив съм, че се класирах за финала на шампионата за първия път ", разяснява Гофен, който е номер 15 в света.

Белгиецът ще играе на финала против номер 1 в схемата Роберто Баутиста Агут (Испания), който победи Петер Гойовчик (Полша) със 7:5, 6:1 за 76 минути.

Испанецът имаше една победа в четири мача от началото на годината, само че в този шампионат откри формата си и доближи до 17-и край в кариерата си.

Агут има 9 трофеи от шампионатите ит АТП, а Гофен е завоювал 4.

" Чувствах се доста добре. Обичам да играят тук. Щастлив съм, че доближих до финала и имам положителни шансове на следващия ден ", сподели испанецът.

Гофен ще се опита да вземе четвърта поредна победа против Баутиста Агут. Двамата са играли на пет финала на АТП, а белгиецът води с 3:2 победи.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР