Белгиецът Давид Гофен е вторият полуфиналист на Финалния турнир на

...
Белгиецът Давид Гофен е вторият полуфиналист на Финалния турнир на
Коментари Харесай

Гофен се разправи с Тийм и си осигури среща с Федерер

Белгиецът Давид Гофен е вторият полуфиналист на Финалния шампионат на ATP в Лондон от Група “Пийт Сампрас”, в която е и първата ракета на България Григор Димитров. Гофен, който загуби с 0:6, 2:6 от Димитров, през днешния ден разгроми с 6:4, 6:1 австриеца Доминик Тийм. Така Гофен ще срещне шесткратния първенец Роджър Федерер на полуфиналите на следващия ден, като мачът посред им ще стартира в 16,00 часа българско време. В другия полуфинал противници ще бъдат Григор Димитров и американецът Джак Сок, които ще премерят сили от 22,00 часа наше време в събота.



Днес Тийм стартира доста по-добре от противника си и след ранен пробив поведе с 3:0. До края на дуела обаче австриецът взе единствено още два гейма. Белгиецът обърна резултата до 5:3 в своя изгода в първата част, след което Тийм завоюва още един гейм, само че Гофен благодарение на своя начален удар постави завършек на първия сет.



Във втората част Тийм взе първия гейм, само че по-късно бе затрит от противника си. Гофен направи серия от шест следващи гейма и постави точка на разногласието след единствено 1 час и 13 минути игра. Това бе седма победа от 10 мача за Гофен против Тийм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР