Белгиец ръководи мащабна мрежа за разпространение на руска пропаганда. Това

...
Белгиец ръководи мащабна мрежа за разпространение на руска пропаганда. Това
Коментари Харесай

Белгиец ръководи голяма мрежа за руска пропаганда онлайн, установи медийно разследване

Белгиец управлява огромна мрежа за разпространяване на съветска агитация. Това откри следствие на английски и белгийски медии. В YouTube Мишел (65 г.) поддържа канал „ в отбрана на Русия “ с към 50 хиляди почитатели, където остро порицава Запада и възхвалява дейностите на съветските служби за сигурност против жителите.

В предишното той е основал комунистическа партия и е бил редактор на неонацистко издание

Напоследък поддържа връзки с крайната белгийска десница „ Вламс беланг “ и с политик, компрометиран неотдавна в шпионаж в интерес на Китай. Проверка на наличието в неговия канал в YouTube демонстрира, че при земеделските митинги в Белгия неотдавна, когато беше пресечен достъпът до складовете за храни на едро, Мишел е снимал празни щандове в хранителни магазини и е обяснил, че неналичието на доставяне се дължи на глобите на Русия против Европейски Съюз и виновност носят „ държавните управления от НАТО “.

Във „ Facebook “ Мишел се показва за „ геополитически специалист “ и дава изявленията с „ разбори “ за африкански френскоезични издания. Медиите, разкрили активността му, показват оценката на наблюдаващи, съгласно които сходни дейности всяват съмнение сред африканските нации и Запада, а това способства за понижаване на поддръжката за Украйна.

По-рано този месец белгийски медии демонстрираха данни от изследване, съгласно което 25,1 на 100 от жителите на северната област Фландрия ще поддържат „ Вламс беланг “ на изборите през юни. Това би трансформирало партията в първа политическа мощ в страната. „ Вламс беланг “ слага намаляването на миграцията като водеща цел. Тя се явява опция на умерените националисти от „ Нов фламандски алианс “. Те в последното десетилетие вземат участие във властта, само че не отговорят на упованията за по-твърди ограничения. Според белгийски политолози процесът на овластяване на крайните националисти е неминуем. Те дават за образец резултатите от последните избори в прилежаща Нидерландия.

Информация: Николай Желязков, сътрудник на Българска телеграфна агенция

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР