Белене е като парен локомотив в ерата на електромагнитните влаковe.

...
Белене е като парен локомотив в ерата на електромагнитните влаковe.
Коментари Харесай

”Белене” е като парен локомотив в ерата на електромагнитните влаковe

”Белене ” е като парен локомотив в ерата на електромагнитните влаковe. Това е план на близо 40 години. Къде ще се съхранява отработеното нуклеарно гориво? Няма построено вместилище. Освен това зоната е сеизмично дейна. Ако няма сигурност за българите, по-добре ”Белене ” да не се прави ”.
Това сподели Найден Зеленогорски от " Движение България на жителите ". Той е безапелационен - АЕЦ " Белене " е по-скоро политически, а не стопански план за страната ни. По думите му от ден на ден българи напущат страната, на бизнеса не му би трябвало в допълнение сила и най-после тази АЕЦ ще стане непотребна.

Енергийният специалист проф. Атанас Тасев е на противоположното мнение: " Въпреки че " Белене " е план на 37 години, технологията е оценена от интернационалните организации като доста висока ".

" Проектът " Белене " има извънредно висока надеждност за отбрана. Може да издържи 72 часа без електрозахранване. Не може да се повтори обстановката с реактора " Фукушима ". Ядрените боклуци пък са планувани в самия план и има къде да се съхраняват ", посочи още специалистът пред Bulgaria ON AIR.

Според него потреблението на електрическа енергия ще се подвига с годините и несъмнено планът " Белене " е доходоносен и добър за България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР