Бележки на аржентинския треньор Лионел Скалони и топката от финала

...
Бележки на аржентинския треньор Лионел Скалони и топката от финала
Коментари Харесай

Нова изложба в музея на ФИФА събира 150 години от популярния спорт

Бележки на аржентинския треньор Лионел Скалони и топката от финала на Световното по футбол през 1986 година - това са част от предметите в музея на ФИФА в Цюрих. Фенове на най-популярния спорт към този момент посещават нова галерия, която споделя за футбола през дизайна на фланелки, обувки и международни купи.
Има доста предмети, които може да би не са задоволително оценени. Например едно пътешестване през еволюцията на футболните екипировки. От уличните обувки в миналото до високоефективните, които използваме през днешния ден, и които са направени до най-малкия подробност.
Мориц Ансорге, шеф на изложбите в Музея на ФИФА

Изложбата е разграничена на три съществени елементи, които демонстрират от архитектурата на стадионите до плакатите на последователите.

" Има вълнена вратарска фланелка на " Хъдърсфийлд Таун " от 30-те години. Има и тактически бележки от акцията на Аржентина за спечелването на Световното в Катар предишния декември. Това е много ново. Но има и доста реликви. Този музей е цялостен с тях. Имаме футболни кори на Меси, обувки на Пеле. Свирката от финала на Световното през 1974 година, употребена от Джак Тейлър. Има и предмети от стадион Уембли. Това е хубаво комбиниране ", изясняват от музея.

По-рано футболистът на " Ливърпул " Иън Ръш посети изложбата, с цел да подари чифт обувки и фланелката, която носи, когато печели Купата на Англия дружно с тима си.

 
Навява мемоари. Виждам Пеле от 70-те години тук. Тогава за първи път гледах Световното състезание. Видях го да играе. Има толкоз доста предмети тук, просто е необикновено.
Иън Ръш, някогашен нападател на " Ливърпул "

Феновете на футбола ще могат да прегледат изложбата до 25 февруари идната година. А по-късно всички предмети ще бъдат преместени на друга дестинация, която към момента не е оповестена.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР