Бележка на редактора: Версия на тази статия се появи за

...
Бележка на редактора: Версия на тази статия се появи за
Коментари Харесай

Те имат за задача да видят „най-лошите възможни образи“ от войната Израел-Хамас. Поема сериозна жертва

Бележка на редактора: Версия на тази публикация се появи за първи път в бюлетина „ Надеждни източници “. Регистрирайте се за ежедневния дайджест, описващ развиващия се медиен пейзаж тук.

Изгорени бебета. Деца с окървавени облекла. Хора викат в мъка.

Журналистите, които оповестяват за войната Израел-Хамас отвън непосредствения район, също се сблъскват всеки ден с графични изображения, от които не могат да откъснат взор, до момента в който работят, с цел да ревизират известията за разширяващия се спор онлайн и да дават обстоятелствата на обществеността.

Въпреки че провокациите са по-малки от безбройните ужасяващи проблеми, измъчващи живеещите в Близкия изток, те без подозрение оставят белези на доста кореспонденти, работещи на цифровото полесражение, с ужасни подиуми, запечатани вечно в спомените им.

Задачата оказва изключително въздействие върху публицистите, чиито характерни функции са натоварени с проявление на видео и изображения от войната и последвалата филантропична злополука и засвидетелствуване на изображенията за потребление при репортажи.

„ Предизвикателствата, пред които са изправени нашите публицисти, бледнеят спрямо това, което изпитват хората в района. Гледането на тези графични фрагменти обаче оказва въздействие върху нашия екип “, сподели ми в сряда Джеймс Лоу, основният редактор на Storyful.

Storyful е новинарска организация, която пресява големия океан от наличие, оповестено в обществените медии. След това компанията ревизира - или в доста случаи развенчава - тази информация за други редакции, което им икономисва скъпо време и запаси.

„ В резултат на това наше обвързване е да разгледаме деликатно най-конфронтиращото наличие, оповестено онлайн “, сподели Ло.

Ло ми сподели, че неговите кореспонденти са „ гледали извънредно графични фрагменти като част от ежедневната си работа от първичната офанзива “. Такива видеоклипове и фотоси, изясни той, включват „ принуждение, мъртви тела [и] най-лошите изображения, които можете да си визиите “.

„ Нашите публицисти се оправиха с предизвикването на тази необикновено сложна история, само че ние сме доста наясно с признаването на вредите, които това може да нанесе върху благосъстоянието на членовете на нашия екип “, сподели Ло.

Работата, която прави екипът на Storyful, се случва в новинарската промишленост сега, като десетки кореспонденти са натоварени с отговорността да проучват ужаса, оповестен онлайн, и по-късно да оказват помощ на своите редакции да го осмислят. Често се оказва, че вирусни изображения, популяризирани в обществените медийни платформи, не са от сегашния спор Израел-Хамас, което прави тяхната работа решаваща за разделянето на обстоятелствата от измислицата.

Новинарските стаи осъзнаха умствената тежест, която работата поема върху техните публицисти, като доста от тях оферират помощни запаси на своите чиновници. Но даже и с такива запаси е мъчно да не се видят действителностите на войната.

„ Нашите публицисти знаят, че това, което вършат, е сериозно, което им дава чувство за цел в тези обстановки “, сподели Ло, „ и потвърждава ефикасен метод за справяне с такива конфронтиращи материали. “

ИЗРАЕЛ ВЪВ ВОЙНА

След като минимум 19 публицисти са починали от началото на войната сред Израел и Хамас, Комитетът за отбрана на публицистите се причисли към над 200 организации в апела за филантропично преустановяване на огъня. (CPJ) „ Извинение към нашите читатели “: Редакционният съвет на Philadelphia Inquirer съобщи, че „ съжалява за публикуването на публицистична подигравка, която ускорява антисемитските тропи “. (запитващ) „ Повече от пет дузини ежедневници, благосъстоятелност на капиталовата компания Alden Global Capital, разгласиха публицистична публикация в сряда, призовавайки медиите да опишат Хамас като терористична организация “, заяви Сара Фишър. (Аксиос) „ Това в действителност е интервенция, в която сме мобилизирали цялата редакция “, сподели интернационалният редактор на The WaPo Дъглас Джел на Питър Кафка. (Apple Podcasts) „ Скок на дезинформация “ заплашва да „ подхрани “ спора, оповестиха Стефани Бърнет, Стивън Фарел и Хардик Виас. (Ройтерс) „ Войната сред Израел и Хамас демонстрира по какъв начин обществените медии са се отказали от обстоятелствата “, твърди Кали Хейс. (вътрешен) Стюарт Томпсън и Майк Айзък рапортуваха за това по какъв начин Хамас „ употребява предизвикването, пред което са изправени фирмите за обществени медии, с цел да реализиран верния баланс на умереността “. (NYT) Хамас употребява интернет „ като инструмент за гнет и антисемитизъм, надграждайки справочник, създаден от Ислямска страна за всяване на боязън, продобиване на вниманието и ориентиране на поддръжка за възможни нови офанзиви “, пишат Дрю Харуел и Елизабет Дуоскин. (WaPo) „ Смърт в пустинята “: Алексей Барионуево и Натали Корач разгледаха задълбочено израелския рейв, нападнат от терористите на Хамас. Парчето включва невиждана снимка от самия фестивал от Идо Дерби и Лиав Франко. (TheWrap) Ноа Ланард седна с Хагей Матар – който се слави с отхвърли да служи в IDF и по-късно стана публицист за Haaretz и други израелски медии – с цел да обсъдят кошмарната действителност на войната. (Майка Джоунс) Златен глобус подари 75 000 $ на Комитета за отбрана на публицистите, изразявайки своя „ ангажимент да поддържа смелите публицисти, които поемат големи персонални опасности, с цел да хвърлят светлина върху събитията и да държат света осведомен “. (THR) Куентин Тарантино посети войски в Израел, с цел да „ повдигне морала “. (THR) Филмовият фестивал в Кайро беше анулиран заради войната. (Разнообразие)
Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР