Бележим рекорден недостиг на кадри у нас. Според проучване на

...
Бележим рекорден недостиг на кадри у нас. Според проучване на
Коментари Харесай

Всички реват за пари, а няма кой да работи: Къде е проблемът?

Бележим рекорден дефицит на фрагменти у нас. Според изследване на една от най-големите компании за асортимент на личен състав, близо 70% от компаниите изпитват компликации да запълнят свободните си позиции. Най-трудни за намиране през 2018 година в България се оказват квалифицираните служащи, инженерите и водачите, следвани от чиновниците в хотелиерството и ресторантьорството, здравните експерти и работещите в ИТ бранша, оповестява Bulgaria ON AIR.

Да намериш съвършеното работно място, може да се окаже не лека задача.

Сара стартира работа като съветник в огромна компания, с помощта на рекомендации. Тя предлага на търсещите работа да изследват добре бъдещия си шеф, защото в множеството случаи претендентите остават разочаровани, тъй като гледат единствено името на компанията, без да знаят вътре какви са изискванията.

Според работодатели повода са както ниските равнища на безработица, по този начин и демографската обстановка в страната. Често се разчита на помощ от сегашни чиновници.

Като съществена причина за неналичието на фрагменти работодателите показват дефицита на гении в България. А от време на време самите компании имат прекалено много условия към претендентите.

Експертите са безапелационни – фирмите би трябвало да трансформират метода си на асортимент, тъй като времето в което живеем го изисква. Самите работодатели би трябвало да бъдат по-отворени, по приемащи кандидатури на хората от разнообразни браншове или да са подготвени да ги обучат на работното място

Трудности при намирането на фрагменти изпитват и други балкански страни измежду които Румъния, Турция и Гърция.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР