Беларуското министерство на транспорта е създало комисия, която ще разследва

...
Беларуското министерство на транспорта е създало комисия, която ще разследва
Коментари Харесай

Беларус създава комисия за разследване на отклонения самолет

Беларуското министерство на превоза е основало комисия, която ще проверява отклоняването и приземяването на аероплан на самолетна компания " Райънеър " в беларуската столица Минск, и в най-скоро време ще огласи резултатите от следствието си, съобщи Ройтерс, като се базира на организация РИА Новости.

Беларуските управляващи изпратиха изтребител, принудил самолета на ирландската самолетна компания да кацне през вчерашния ден в Минск на съображение получено известие за бомбена опасност на борда, оказала се подправена. Властите смъкнаха от самолета и задържаха критикуващ държавното управление публицист, показва Ройтерс.

Беларуският департамент по авиацията към транспортното министерство съобщи, че неговите авиодиспечери са дали " рекомендации " на екипажа на самолета на " Райънеър ", който ненадейно е бил отклонен към Минск, а не са го принуждавали да кацне, употребявайки закани.

Беларуското външно министерство е готово да допусне посещаване на специалисти, в случай че е належащо, за следствие на отклоняването на пътническия аероплан и да им покаже данни.

Следственият комитет на Беларус заяви, че е почнал наказателно произвеждане за подправен сигнал за заложена бомба, добавя РИА.

Инцидентът беше остро наказан от Европа и Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР