Беларуският президент Александър Лукашенко заяви днес, че ще напусне поста,

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви днес, че ще напусне поста,
Коментари Харесай

Лукашенко: Ще се оттегля, когато бъде приета нова конституция на Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи през днешния ден, че ще напусне поста, когато бъде призната нова конституция, съобщи Ройтерс, като се базира на организация БелТА.

"Няма да работя като президент при новата конституция ", сподели Лукашенко, без да посочи по кое време може да стане това, само че акцентира нуждата от промени на конституцията и смяна на президентските пълномощия.

По думите му опозицията е срещу конституционни промени за понижаване на президентските пълномощия, тъй като се надява, като вземе властта, да получи "силен президент ", показва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

"Никаква конституция не им е нужна, никакви конституционни промени не са им нужни. Ако приемем нова конституция, в нея ще има деконцентрация на властта. А на тях им е необходим президент със сегашната власт ", сподели той на среща с личния състав на болница в Минск.

Според БелТА Лукашенко също по този начин е декларирал, че по информация, предоставена му от специфичните служби, "Координационният съвет (на опозицията) при контактите си със Запада се е застъпвал за военно решение на обстановката в страната ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР