Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че ако която и да

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че ако която и да
Коментари Харесай

Лукашенко: Може да има ядрени оръжия за всички

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че в случай че която и да било друга страна изиска да се причисли към съюза сред Русия и Беларус, би могло да има " нуклеарни оръжия за всички ", съобщи Ройтерс.

Миналата седмица Русия предприе стъпки по проект за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус. Това е първото разполагане на такива бойни глави отвън границите на Русия от разпадането на Съветския съюз през 1991 година и то провокира опасения на Запад, разяснява Ройтерс.

В изявление, излъчено по съветската държавна телевизия късно нощес, Лукашенко, който е най-верният съдружник на президента Владимир Путин измежду съветските съседи, съобщи, че би трябвало да бъде " стратегически разбрано ", че Минск и Москва имат неповторим късмет да се обединят.

" Никой не е срещу това Казахстан и други страни да имат същите близки връзки, които ние имаме с Руската федерация ", сподели Лукашенко. Той добави, че това е неговото персонално мнение, а не мнението на Русия.

Русия и Беларус публично са част от Съюзна страна – обединяване и съюз без граници сред двете някогашни руски републики.
Русия употребява територията на Беларус като насочна точка за своята инвазия в общата им съседка Украйна, почнала през февруари 2022 година, и от този момент тяхното военно съдействие се ускори. Двете страни организираха взаимни военни учения на беларуска територия.

Беларуското министерство на защитата през вчерашния ден заяви, че е получило от Москва още едно поделение от ракетния комплекс за Противовъздушна отбрана С-400.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР