Беларуският президент Александър Лукашенко за пореден път обеща страната му

...
Беларуският президент Александър Лукашенко за пореден път обеща страната му
Коментари Харесай

Лукашенко: Беларус няма да става част от Русия

Беларуският президент Александър Лукашенко за следващ път даде обещание страната му да не става част от Русия. Той направи това преди планувани в края на седмицата диалози с съветския му сътрудник Владимир Путин за по-нататъшно възстановяване на двустранните стопански връзки, съобщи Асошиейтед прес.

В беларуския парламент Лукашенко съобщи, че няма да подписва никакви документи, които биха могли да навредят на ползите на страната и добави, че всевъзможни нови близки връзки с Русия ще бъдат образувани въз основа на равнопоставеност.

В Беларус има опасения, че полемиките за стопанската система са помисъл на Русия да погълне Беларус. Тези опасения бяха подхранени от анексирането от Русия през 2014 година на украинския Кримски полуостров и поддръжката й за сепаратистките бунтовници в Източна Украйна, отбелязва Асошиейтед прес.

Лукашенко отхвърли това виждане и съобщи, че Беларус " в никакъв случай не е възнамерявал и не има намерение да става част от която и да било друга страна, даже от братска Русия ". Той посочи, че двете страни няма да основават общ парламент.

Руският министър председател Дмитрий Медведев също съобщи, че засилващата се икономическа интеграция сред двете страни не е опасност за беларуския суверенитет, ппредаде Българска телеграфна агенция.

" И ние отстъпихме суверенитет, когато се присъединихме към Евразийския стопански съюз ", сподели Медведев в изявление онлайн за няколко съветски малките екрани през днешния ден. " Не би трябвало да се плашим от това, би трябвало да се вземат смели решения, с цел да подсигуряваме постоянна основа за икономическото и обществено развиване на нашите две страни ", съобщи той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР