Беларуският президент Александър Лукашенко пристигна на посещение в Китай. Там

...
Беларуският президент Александър Лукашенко пристигна на посещение в Китай. Там
Коментари Харесай

Лукашенко пристигна в Пекин

Беларуският президент Александър Лукашенко дойде на посещаване в Китай . Там той съобщи, че подкрепя , който бе показан предходната седмица, оповестява Руската работа на Би Би Си.

" Днешната ни намира се организира в доста сложен миг, който изисква нови, неортодоксални подходи и виновни политически решения. Преди всичко те би трябвало да са ориентирани към попречване на борба на световно равнище, в която няма да има спечелили ", сподели Лукашенко пред китайския водач Си Дзинпин. Затова, по думите му, Беларус непрестанно търси и предлага разновидности за спокойно споразумяване.

Президентът на Китай Си Дзинпин съобщи, че страната е подготвена да работи с Беларус за поощряване на здравословното и устойчиво развиване на двустранните връзки на най-високо равнище, оповестиха китайските държавни медии, представени от Ройтерс.

Си сподели още, че Китай и Беларус би трябвало да се поддържат взаимно в " отбраната на личните си съществени ползи, да се опълчват на намесата на външни сили във вътрешните работи и да пазят суверенитета и политическата сигурност на двете страни ".

Двамата държавни глави подписаха взаимно изказване, с което затвърдиха по-нататъшното развиване на " всестранно " и всеобхватно стратегическо партньорство сред страните.

В сряда Китай и Беларус също подписаха редица документи за двустранно съдействие в региона на стопанската система и търговията, индустрията, селското стопанство, науката и технологиите, опазването на здравето, туризма и спорта, заяви " Синхуа ".

Китай заема неутрална позиция в руско-украинската война, само че е мощен състезател на международната сцена, на чиято помощ Русия разчита доста.

Беларус е един от дребното съдружници на Русия във войната й против Украйна, който е дал своя територия за директно прекосяване на съветски войски. В същото време Минск към момента не бърза да изпрати свои военни в Украйна.
 Европейски Съюз удължи глобите против Беларус
Европейски Съюз удължи глобите против Беларус

Рестриктивните ограничения ще са в действие една година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР