Беларуският президент Александър Лукашенко предупреди за съвместен отговор с Русия

...
Беларуският президент Александър Лукашенко предупреди за съвместен отговор с Русия
Коментари Харесай

Лукашенко предупреди за войските на НАТО в Украйна, за катастрофа с мигрантите

Беларуският президент Александър Лукашенко предизвести за взаимен отговор с Русия на военни учения с присъединяване на войски от страни членки на НАТО в прилежаща Украйна , съобщи " Ройтерс ".

Лукашенко, който не даде детайлности за отговора, също по този начин упрекна Запада за това, което съгласно него е задаваща се филантропична злополука тази зима, откакто мигранти бяха оставени блокирани и замръзнали на беларуско-полската граница.

Украйна не е член на НАТО, само че от дълго време се стреми към по-тясна интеграция със западните военни с вярата един ден да се причисли към алианса, ход, на който се опълчва основният съдружник на Беларус, Русия.
 Разширяването на НАТО в Украйна прекосявало алена линия за Путин
Разширяването на НАТО в Украйна прекосявало алена линия за Путин

Русия и Беларус щели да работят, с цел да защитят личната си сигурност

Украйна стартира взаимни военни учения с войски на Съединени американски щати и други членове на НАТО предходната седмица, до момента в който , които разтревожиха Запада.

Лукашенко сподели, че е обсъждал обстановката в Украйна с съветския президент Владимир Путин няколко пъти, а Кремъл акцентира, че разширението на военната инфраструктура на НАТО в Украйна е минало алена линия за Путин.

" Виждате, те мъкнат бойци на НАТО там, в Украйна. Под прикритието на подготвителни центрове те в действителност основават бази. Съединени американски щати основават бази в Украйна. Ясно е, че би трябвало да реагираме на това ", акцентира Лукашенко на съвещание с негови подчинени в президентския замък в Минск.
 Украйна организира военни учения със Съединени американски щати и страни от НАТО
Украйна организира военни учения със Съединени американски щати и страни от НАТО

Участват към 6 000 бойци от 15 страни

" Руският президент и аз организирахме и организираме съвещания по този въпрос и се разбрахме, че там би трябвало да се подхващат някакви дейности. В противоположен случай на следващия ден ще имаме неприемлива обстановка навръх границата сред Беларус и Русия ", посочи още беларуският автократ.

Отношенията сред Беларус и Запада се утежниха, откакто Лукашенко смаза всеобщите митинги след противоречивите избори през август 2020 година, което провокира наказания на Съединени американски щати, Европейския съюз и Англия, само че поддръжка от Москва.

Беларус и нейните съседи от Европейски Съюз също по този начин се упрекнаха взаимно за тежкото състояние на мигрантите. Европейски Съюз упрекна Минск, че изпраща съзнателно мигрантите, основно от Ирак и Афганистан, да минават границите в отговор на глобите, наричайки го " хибридни офанзиви ".
 Дуда: Русия и Беларус са агресори, а интернационалната общественост не обръща внимание
Дуда: Русия и Беларус са агресори, а интернационалната общественост не обръща внимание

Остра тирада произнесе полският президент пред Общото заседание

Трима мигранти починаха от полската страна на границата и още един в Беларус този месец. В петък беше обявена пета гибел - на иракчанин от страната на границата на Полша от хипотетичен инфаркт.

Лукашенко увери, че Беларус се е отнасял добре с мигрантите.

" Да, облякохме ги, донесохме им дърва за огрев и някакви шалове. Но те ще замръзнат през зимата ", сподели Лукашенко.

" Накратко: това е филантропична злополука на границата ", настоя той.
 Меркел умолява Беларус да оказва помощ на мигрантите вместо да прави
Меркел умолява Беларус да оказва помощ на мигрантите вместо да прави " хибридни офанзиви "

" Напълно недопустимо да се правят такива хибридни офанзиви на гърбовете на обособени хора "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР