Беларуският опозиционен активист Максим Знак е бил отведен от офиса

...
Беларуският опозиционен активист Максим Знак е бил отведен от офиса
Коментари Харесай

Маскирани са отвели беларуския опозиционер Максим Знак

Беларуският опозиционен деятел Максим Знак е бил отведен от офиса си от цивилни, които били с маски, съобщи Ройтерс, цитирайки Интерфакс. Руската организация на собствен ред се базира на сътрудници на опозиционера.

Беларуската полиция сподели, че няма данни Знак да е арестуван, съобщи РИА Новости.

Знак отишъл в офиса си за присъединяване във видеоконференция, само че не можал да се включи, а единствено съумял да изпрати думата " маски ", заяви пресслужбата на опозиционната му група в канала си в Телеграм. Там бе оповестена и фотография, която демонстрира по какъв начин юристът е отведен от маскирани хора в цивилни облекла, съобщи Франс прес.

Знак беше един от последните двама членове на Координационния съвет на беларуската съпротива, които още бяха на независимост и се намираха в Беларус.

Вчера опозиционната лидерка Мария Колесникова скъса паспорта си, с цел да не бъде принудена да мине границата и да влезе в Украйна. Предният ден тя бе отвлечена от улицата в Минск от маскирани лица и откарана в незнайна посока.

Адвокатът на Знак, представен от Спутник Беларус, съобщи, че апартаментът на опозиционера е претърсван от държавния Следствен комитет, съобщи Ройтерс.

Интерфакс, представена от Ройтерс, заяви, че обиск се прави и в щаба на хвърления в пандиза опозиционен политик Виктор Бабарико, който беше претендент за президент на Беларус.

Вратите на щаба на Бабарико са затворени, а наоколо са паркирани два рейса с маскирани хора в цивилни облекла, съобщи ТАСС. Пред постройката има над 10 публицисти, които не са позволени да влязат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР