Беларуските войски не участват в руската специална операция в Донбас.

...
Беларуските войски не участват в руската специална операция в Донбас.
Коментари Харесай

Лукашенко: Беларуските войски не участват в руската специална операция в Донбас

" Беларуските войски не вземат участие в съветската специфична интервенция в Донбас ". Това съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко на оперативно заседание с военните, съобщи сътрудник на БелТА.

" Тук прочетох: " Около 5 ч. сутринта държавната граница на Украйна в руско-беларуския сектор беш е атакувана от съветски войски, подкрепяни от Беларус. Абсолютни негодници! Нашите войски не вземат участие в тази интервенция ", акцентира Александър Лукашенко.

По-рано CNN заяви, че бойци и колона от военни транспортни средства са влезнали в Украйна от граничен пункт с Беларус. Във видеоклип, сниман на граничния пункт Сенковка, Украйна, с Веселовка, Беларус, се вижда, че колоната влиза в Украйна към 6:48 часа локално време.

През последните седмици Русия е събрала забележителен брой бойци, транспортни средства и танкове в Беларус покрай границата с Украйна. През това време двете страни организираха взаимни военни учения на територията на страните, както и наоколо до беларуско-украинската граница.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР