Беларуските въоръжени сили са започнали мащабно учение, насочено към проверка

...
Беларуските въоръжени сили са започнали мащабно учение, насочено към проверка
Коментари Харесай

ISW: Беларус провежда учение, но няма да рискува агресия

Беларуските въоръжени сили са почнали огромно обучение , ориентирано към инспекция на опциите за командване и надзор. Въпреки това е малко евентуално Беларус да се включи във войната в Украйна от името на Русия.

Ръководителят на логистиката на беларуските въоръжени сили генерал-майор Андрей Бурдико разгласи учението, само че не посочи военните елементи и логистичните организации . Според поръчката то има за цел да усъвършенства съгласуваността на командването и контрола и логистичната поддръжка, с цел да се увеличи общото равнище на подготовка и практическите умения на персоналния състав в " динамично изменяща се среда ".

Въпреки започването на това обучение малко е евентуално Беларус да се причисли към войната в Украйна заради опасността от вътрешни безредици , пред която е изправен президентът Александър Лукашенко, в случай че включи така и така лимитираните беларуски военни сили в бойни дейности.

Евентуално влизане на Беларус във войната би провокирало и спомагателни наказания. Всяка беларуска офанзива против Северна Украйна евентуално ще бъде извънредно неефективна, а качеството на беларуските войски остава ниско.

ISW ще продължи да следи придвижванията на Беларус, само че към този момент не предвижда влизане на Беларус във войната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР