Беларуски пътнически самолет, изпълняващ полет от Минск за Барселона, се

...
Беларуски пътнически самолет, изпълняващ полет от Минск за Барселона, се
Коментари Харесай

Беларуски самолет се върна в Минск заради невъзможен достъп до френското въздушно пространство

Беларуски пътнически аероплан, изпълняващ полет от Минск за Барселона, се е върнал назад през днешния ден, както демонстрират данни на уеб страницата Flightradar24, откакто Полша съобщи, че може да не успее да навлезе във френското въздушно пространство, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Лидерите на Европейски Съюз упълномощиха публични представители да изготвят нови наказания против Беларус и да разработят метод за възбрана на беларуските авиолинии да навлизат във въздушното пространство на блока, след отклоняването на полет на " Райънеър " към Минск и задържането на беларуския опозиционен публицист Роман Протасевич, намирал се на борда му.

Полет номер 2869 на беларуския държавен транспортьор " Белавиа " излетя от Минск и трябваше да кацне по-късно през днешния ден в Барселона. Но водачът е получил информация от Полша, че френското въздушно пространство е блокирано и че може да има проблем да навлезе в него, заяви Павел Лукашевич, представител на полската въздухоплавателна работа.

Полша разрешава на самолети на самолетната компания да навлизат във въздушното й пространство. Полет на " Белавиа " от Минск за Варшава се приземи по-рано през днешния ден в полската столица.

В понеделник френският делегиран министър по превоза Жан-Батист Джебари сподели, че Франция е прекратила краткотрайно разрешителното за полети на " Белавиа " да минават над територията й. " Белавиа " към този момент заяви, че й е било неразрешено да лети до Литва, Латвия, Франция, Швеция, Англия, Финландия, Чехия и Украйна.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР