Беларуски опозиционен лидер, който организира масови протести срещу президента Александър

...
Беларуски опозиционен лидер, който организира масови протести срещу президента Александър
Коментари Харесай

Беларуският опозиционен лидер Сергей Тихановски бе осъден на 18 г. затвор

Беларуски опозиционен водач, който провежда всеобщи митинги против президента Александър Лукашенко, е наказан на 18 години затвор. Това съобщи BBC.

Сергей Тихановски беше приет за отговорен за образуване на протести, наред с други обвинявания, по време на развой, който беше избран като " подправен ". Той планираше да се изправи против Лукашенко на президентските избори през 2020 година, само че беше арестуван преди вота.

Вместо това против сегашния президент излезе Самата тя претендира за победа на изборите през август, само че заради опасения за сигурността си беше принудена да замине в заточение дружно с децата си.

Във вторник Тихановска оспори валидността на съда, който осъди брачна половинка ѝ, и съобщи, че всяка присъда, която му бъде издадена, ще бъде " неприемлива ".

" Ще продължа да пазя индивида, който обичам и който стана водач на милиони беларуси ", съобщи Тихановска във видеоклип, оповестен в Twitter.
 Лидерът на опозицията в Беларус смъмри Европейски Съюз за бавния му отговор на Лукашенко
Лидерът на опозицията в Беларус смъмри Европейски Съюз за бавния му отговор на Лукашенко

" Става късно " за предприемане на решителни дейности

Беларуската държавна осведомителна организация " Белта " заяви, че присъдата е произнесена в съда в югоизточния град Гомел. В рамките на същия развой са приети за отговорни и други трима опозиционери - Микола Статкевич, Игор Лосик и Владимир Циганович.

Сергей Тихановски е последният изтъкнат опозиционен водач, който е вкаран в пандиза в Беларус след брутално потушаване на всеобщите митинги, последвали изборната победа на Александър Лукашенко. Хиляди участници в демонстрациите бяха задържани и хвърлени в пандиза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР