Беларуската федерация по футбол отне титлата на шампиона за 2022

...
Беларуската федерация по футбол отне титлата на шампиона за 2022
Коментари Харесай

Футболният шампион на Беларус остана без титла заради уреждане на мачове

Беларуската федерация по футбол лиши купата на първенеца за 2022 година " Шахтьор " (Солигорск) поради споразумяване на мачове, заяви осведомителната организация на страната БелТА, представена от Българска телеграфна агенция.

Клубът е осъден и с лишаване на 30 точки за сегашния сезон и 20 за идващия. Федерацията заяви, че ръководители на " Шахтьор " са уреждали мачове за облага от букмейкъри, а също така са приети за отговорни и за подкупи към други тим от лигата.

Наказан е и вицешампионът от предходната година " Енергетик-БГУ " (Минкс), както и " Белшина " (Бобруйск), които също са приети за отговорни за споразумяване на мачове.

Беларуското състезание се играе от март до ноември, а за участник в Шампионската лига идващия сезон е подаден БАТЕ (Борисов), който приключи на трето място предходната година.

От " Шахтьор " разгласиха позиция, в която обявиха единствено, че от федерацията не са ги уведомили за решенията публично.

Наказанията трансформираха фрапантно и класирането през сегашния сезон, от който са минали седем кръга. С отнетите 30 точки " Шахтьор ", който беше втори, отива на последното 15-о място с -17 точки. " Енергетик-БГУ " е с -16, а " Белшина " е с отнети 10 точки и към този момент е с -8 в класирането. Лидер и преди наказванията е " Динамо " (Минск) с 18.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР