Беларус временно забрани напускането на повечето свои граждани, включително много

...
Беларус временно забрани напускането на повечето свои граждани, включително много
Коментари Харесай

Желязна завеса - Беларус забранява на гражданите си да излизат в чужбина

Беларус краткотрайно забрани напускането на множеството свои жители , в това число доста притежатели на позволения за престояване в чужбина, оповестява БиБиСи.

Има някои изключения, като да вземем за пример за белоруските държавни чиновници в служебни пътувания и чиновниците на държавния превоз.

Затягането на разпоредбите на Държавния граничен комитет произтича от интернационалното отвращение от скорошното наложително и арестуването на върховен отстъпник и приятелката му на борда.
 Еврокомисар: Принудителното отклонение на Ryanair беше държавно пиратство
Еврокомисар: Принудителното отклонение на Ryanair беше държавно пиратство

" Няма да оставим това безнаказано "

Много дисиденти напуснаха Беларус след оспорвани избори предходната година.

Граничният комитет споделя, че е получил " доста претенции за овакантяване на Беларус със силата на разрешителни за престояване издадени от непознати страни ".

Само тези с непрекъснато престояване в непознати страни - не краткотрайно - имат право да напущат Беларус в този момент, се споделя в него. Граничният комитет упрекна ограниченията за пандемията на ковид.

Жестоките репресии на президента Александър Лукашенко против съперниците след оспорваната победа на изборите на 9 август изпратиха мнозина в заточение или в пандиза .
 Политически пандизчия в Беларус се намушка с писалка в гърлото в клетка в съда
Политически пандизчия в Беларус се намушка с писалка в гърлото в клетка в съда

Той разгласи в правосъдната зала, че няколко седмици е бил изтезаван в ареста

Основната му съперница Светлана Тихановская, която упорства, че е спечелила, се реалокира в прилежаща Литва със своя екип. Полша също е хазаин на доста беларуси .

Нейният консултант по външни работи Валери Ковалевски разгласява ядосан туит, заявявайки, че президентът Лукашенко " мощно е лимитирал правото на беларусите да пътуват , потвърждавайки, че избрани учредения (пребиваване в чужбина) не са задоволителни за овакантяване на Беларус ".

" И въпреки всичко Конституцията не планува никакви условия. Откровено нарушаване на закона ", сподели той.

Беларус бе обзет от огромни демонстрации против Лукашенко предходната година след изборите, разрушени брутално от полицията.

Новите правила за пътешестване важат и за чужденци : те могат да изоставен единствено след 10-дневен интервал на самоизолация, като част от рестриктивните мерки на Covid.
 Тихановска зове за още наказания на Съединени американски щати против Беларус
Тихановска зове за още наказания на Съединени американски щати против Беларус

Срещу лица и компании, подкрепящи държавното управление на Беларус

Президентът Лукашенко удостовери, че дисидентът Роман Протасевич и приятелката му София Сапега - и двамата арестувани от тайната полиция на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Минск, ще бъдат разследвани в Беларус . Те бяха задържани, откакто отклоненият аероплан Ryanair кацна в Минск на 23 май.

Той разяснява, че е обяснил на съветския президент Владимир Путин предходната седмица, че " следствието и на двете лица ще се организира в Беларус - това е изрично ". Той добави, че " няма да има проблеми с консулския достъп ".

Сапега е съветски жител, до момента в който Протасевич е беларус, само че живее в Литва.

Понастоящем доста страни от Европейски Съюз не разрешават въздушното си пространство на белоруската държавна самолетна компания " Белавия " и са инструктирали.
 Русия дава обещание да отбрани Беларус при наказания от Европейски Съюз
Русия дава обещание да отбрани Беларус при наказания от Европейски Съюз

Москва подготвена да окаже помощ на западната си съседка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР