Беларус ще организира втори полет в края на този месец

...
Беларус ще организира втори полет в края на този месец
Коментари Харесай

Беларус подготвя втори полет за връщане на мигранти по родните им места

Беларус ще провежда втори полет в края на този месец за връщане на мигранти по родните им места, съобщи беларуският водач Александър Лукашенко съгласно формалната организация БелТА, представена от Ройтерс.

Миналата седмица за Ирак излетя първият евакуационен полет с мигранти.

Беларус не желае борба с Полша, само че желае отговор от Европейски Съюз дали съюзът ще одобри 2000 блокирани мигранти, сподели още Лукашенко. " Трябва да достигнем до поляците, до всеки поляк и да им покажем, че ние не сме варвари, че не желаем борба. Не ни е нужна. Защото разбираме, че в случай че отидем прекомерно надалеч, войната е неизбежна ", сподели той. " А това ще бъде злополука. Отлично осъзнаваме това. Не желаеме никакъв спор. "

Лукашенко добави, че е настоял Германия да одобри част от мигрантите и изрази неодобрение, че Европейски Съюз не влиза по отношение на Минск по въпроса.

Евросъюзът упреква Беларус, че в отговор на европейските наказания транспортира хиляди хора от Близкия изток със самолети и ги подтиква за влизат на територията на Евросъюза през границите на Литва, Латвия и Полша. Минск отхвърля да разпалва рецесията.

Полският министър-председател Матеуш Моравецки през вчерашния ден предизвести, че миграционната рецесия по границата с Беларус може да е въведения към " нещо доста по-лошо ", а полската гранична защита съобщи, че беларуските сили не престават да транспортират мигранти към границата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР