Беларус ще бъде принуден да реагира на разполагането на войски

...
Беларус ще бъде принуден да реагира на разполагането на войски
Коментари Харесай

Беларус е принуден да отговори на разполагането на американски войски в Литва

Беларус ще бъде заставен да реагира на разполагането на войски покрай границите на страната, разяснява президентът Александър Лукашенко след обзор на отчет на силите за сигурност за военно-политическата конюнктура, рисковете, провокациите и заканите за Беларус, както и предложенията за отговор на тях.

" Никога до момента войските оттатък океана не са били толкоз демонстративно изпращани до нашите граници . Никога не е имало такова нещо. Според мен това е първият път, в Литва. Това е казус ", изяснява той представен от БелТА и ТАСС.

" И това е първото. Второ, несъмнено, при такива демонстрации, ние просто сме принудени да отговорим . В същото време би трябвало да разберем, че не би трябвало да дрънкаме с оръжие. Ние сме миролюбива страна, не желаеме да водиме война ", добавя той.
 В-52 тренирa бомбардировки в Литва, на 60 км от границата с Русия
В-52 тренирa бомбардировки в Литва, на 60 км от границата с Русия

Регионът е в центъра на вниманието на НАТО и Съединени американски щати за въздушно покритие при рецесия

Според него това е " брониран пестник , не подценявайте смисъла му. Ние се подготвяхме за това посредством модернизиране на армията . "

" Ние чудесно разбрахме какъв вид юмруци ще бъдат основани по нашите граници и с какъв съперник, не дай боже, можем да се сблъскаме ", разяснява беларуският президент.

Лукашенко декларира, че е прочел отчета на разследващата организация и наблюдава разполагането на войските на НАТО в Западна Европа, както и ролята на силите, които са ситуирани от американците .
 Руският дипломат в Съединени американски щати дава обещание явен отговор на нуклеарни ракети в Европа
Руският дипломат в Съединени американски щати дава обещание явен отговор на нуклеарни ракети в Европа

Предупреждава със обстановка, " най-опасната опция във връзка с ИНФ "

" Има прекачване. И нашето разузнаване го откри ... От момента на разтоварване в латвийското пристанище в Рига до дестинацията имаме всички данни ", изяснява Лукашенко.

" Някъде са 500 бойци , до 600 души, които се транспортират до нашата граница. Някъде към 29-30 танка , бронирани транспортни средства с целия асоцииран личен състав. "

Докладът до президента е квалифициран от държавния секретар на Съвета за сигурност на Беларус Станислав Зас, министъра на защитата Андрей Равков и началника на Главна разследваща дирекция и заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили Павел Тихонов.
 Русия желае постоянни Балкани, дава отговор политически и военно на НАТО по границите си
Русия желае постоянни Балкани, дава отговор политически и военно на НАТО по границите си

Медведев: Стремежите на Съединени американски щати да преобладават над целия свят предизвикват единствено щета

През октомври в Литва бе дислоциран батальон от въоръжените сили на Съединени американски щати , който включваше към 500 войски, 30 танка " Абрамс " и 25 бойни машини на пехотата " Брадли ".

Звеното се намира на подготвителна площадка в Пабрад, която е на 15 км от беларуската граница .

На 22 октомври секретарят на Съвета за държавна сигурност Станислав Зас съобщи, че Лукашенко е упълномощил на секретаря на Съвета за сигурност и министъра на защитата на страната да създаде и показа проект за деяние за съответно реагиране на дейности, свързани с разполагането на бронирани транспортни средства и контингенти на въоръжените сили на Съединени американски щати в Литва в непосредствена непосредственост до републиката.
 С Русия пред портите, НАТО би трябвало да отстоява Европа
С Русия пред портите, НАТО би трябвало да отстоява Европа

Латвиецът Римкус предлага проява на увереност и мощ за поддържане на мир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР