Беларус се присъедини към руската инвазия в Украйна във вторник,

...
Беларус се присъедини към руската инвазия в Украйна във вторник,
Коментари Харесай

И Беларус нападна Украйна

Беларус се причисли към съветската инвазия в Украйна във вторник, предава Politico. Войските на президента Александър Лукашенко са влезнали в северната Черниговска област, потвърдиха украинските управляващи.

В туит, оповестен във вторник сутринта, Върховната Рада (украинският парламент) удостовери по-ранните известия, че беларуски войски са на украинска земя.

Беларуските войски влязоха в Черниговска област. Информацията бе доказана пред обществеността от Виталий Кирилов, представител на Северните териториални сили за защита. Повече детайлности по-късно “, се споделя в туита.

Според локални известия беларуска колона от 33 бойни единици е влезнала в района, ситуиран северно от Киев. Комуникациите там са прекратени.

Атаката на Беларус идва няколко дни, откакто властническият водач Александър Лукашенко организира референдум в страната за промени в Конституцията, които ще му разрешат да консолидира контрола над страната и да постави завършек на статута на Беларус като безядрена зона. Така на процедура се отваря пътя за допустимо разполагане на съветски нуклеарни оръжия в страната.

Европейският съюз заплаши Беларус със наказания поради референдума. Такива закани преди няколко дни пристигнаха и от Съединени американски щати.

Малко след информацията, че Беларус е вкарала войски в Украйна, президентът на страната съобщи, че Беларус няма проекти да се причислява към войната, която Русия води против Украйна.

Руското управление в никакъв случай не е повдигало въпроса за нашето присъединяване във въоръжения спор ", сподели още той.

Лукашенко също по този начин отхвърля, че съветски войски влизат на територията на Украйна от Беларус.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР