Беларус се готви за възможна конфронтация с НАТО: военни тренират

...
Беларус се готви за възможна конфронтация с НАТО: военни тренират
Коментари Харесай

Тренират реални бойни действия: Беларус се готви за конфронтация с НАТО

Б еларус се готви за допустима борба с НАТО: военни упражняват край границата с Литва завладяването на стратегическия проход " Сувалки ". Това не е нормално обучение, а подготовка за действителни бойни дейности. Това предава .

Във вторник беларуският президент Александър Лукашенко инспектира танковите войски по границата с Литва, където те упражняват за допустима борба с НАТО. „ Всяка провокация би трябвало да бъде спряна с военни средства. На всяко нарушаване на държавните граници ще отговорим с заличаване. Те схващат единствено езика на силата ", цитира немската социална телевизия ZDF думите на беларуския деспот. 

От публикуваното от държавната осведомителна организация " Белта " обобщение на казаното от Лукашенко излиза наяве, че нито той, нито неговият непосредствен съдружник Владимир Путин биха подхванали нахлуване против прилежаща страна. Близък до държавното управление канал в Телеграм обаче разгласява малко по-късно видео от същата ревизия, което би трябвало да вдигне паника от Варшава чак до Вилнюс, написа ZDF.

В него Лукашенко се среща с задачите на протичащата подготовка - в това число завладяването на прохода " Сувалки " - стеснен кулоар по продължение на полско-литовската граница, свързващ Беларус с съветския ексклав Калининград. Ако той бъде превзет трите балтийски страни - Литва, Латвия и Естония - ще се окажат откъснати от територията на НАТО.

Генерал: Частите се приготвят за „ действителни дейности "

Във видеото се вижда по какъв начин Лукашенко беседва с един от своите генерали и го пита: „ Колко километра са от нашата граница до Русия, до региона на Калининград? ". Генералът дава отговор - 42. „ Т.е. нищо ", споделя на собствен ред Лукашенко и разяснява, че сега държанието на балтийските републики е неправилно - Беларус би трябвало да им се опълчи. А генералът се съгласява.

Лукашенко се интересува също по този начин дали неговите войски могат да завладеят сполучливо и елементи от Полша и получава одобрителен отговор от генерала, който хвали направените военни мерки. „ Имаме военни проекти, възнамерявали сме всички акции, войските се приготвят ", споделя той.

В случая военните нямат поради планово обучение, а явно става въпрос напълно съответно за подготовка за бойни дейности на територията на НАТО, отбелязва ZDF, тълкувайки думите на беларуски генерал-майор Александър Науменков, че войските се " готвят за действителни дейности ".

Кучето Умка - " част от фамилията "

ZDF напомня, че през последните години Путин неведнъж е трябвало да оказва поддръжка на Лукашенко - както в политически, по този начин и във боен проект. Москва в това време слага на втори проект автономията на Беларус, заради което Лукашенко постоянно бива именуван „ вярното кученце " на Путин.

Самият той пък си има действително правилно кученце - дребен шпиц, наименуван Умка. Той постоянно го съпровожда по време на публичните му изяви, както и този път на военната ревизия. ZDF споделя, че се е случвало кучето да седи до Лукашенко на масата по време на банкети, както и че при държавно посещаване в Узбекистан през 2022 година е съпровождало делегацията в детска количка, тикана от охранители. „ Той е част от фамилията ", споделя пред беларуския новинарски портал „ Зеркало " лекарката на Лукашенко Светлана Коношенко.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР