Беларус определи като катастрофално решението на Полша да затвори един

...
Беларус определи като катастрофално решението на Полша да затвори един
Коментари Харесай

Беларус вещае катастрофа по границата след решението на Полша


Беларус дефинира като " пагубно " решението на Полша да затвори един от граничните контролно-пропускателни пунктове сред двете страни, оповестява " Ройтерс ".

Минск предизвести, че този ход може да докара до " колапс " от двете страни на границата.

Вчера Варшава, базирайки се на опасения за сигурността, разгласи, че ще затвори основния граничен пункт към Беларус при Бобровники от 12:00 часа локално време през днешния ден, което в допълнение обтегна към този момент враждебните връзки сред двете страни.

След влизането в действие на решението единствено два от шестте съществени сухопътни пропускателни пункта по 400-километровата граница ще бъдат отворени, показват от граничната работа на Беларус.

" Със затварянето на различен полски контролно-пропускателен пункт обстановката ще стане пагубна ", предизвестяват те и допълват, че към този момент по този начин или другояче има дълги опашки на граничните пунктове. Според тях натоварването на останалите два Граничен контролно-пропусквателен пункт ще се усили сериозно.

Минск смята решението за целеустремено, с цел да " утежни в допълнение обстановката на границата и да ограничи пътуването на жителите ".

В сряда връзките сред Минск и Варшава се обтегнаха още повече, откакто полски публицист беше наказан на осем години затвор от беларуски съд. Варшава твърди, че делото по отношение на него е политически стимулирано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР