Беларус обвини полските сили, че са стреляли на общата им

...
Беларус обвини полските сили, че са стреляли на общата им
Коментари Харесай

Беларус обвини Полша, че нейни сили стрелят по границата, за да прогонят мигранти

Беларус упрекна полските сили, че са стреляли на общата им граница, с цел да принудят мигранти да изоставен територията на Полша. Минск дефинира това като " рискова провокация " в миг на възходящо напрежение сред двете страни, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1265
" Напоследък има няколко случая, при които полски бойци водят чужденци на границата с Беларус и ги принуждават да преминат през врата, предопределена за животни ", обявиха в Телеграм беларуските граничари от Комитет за Държавна сигурност (на СССР). " И с цел да сплашат тези хора, полските военни насочиха оръжията си към бежанците и стреляха над главите им ", прибавиха те.

Според представителите на Минск " потреблението на оръжие от задгранични военни на границата съставлява извънредно рисково начало на граничен спор ".

Беларус е упрекван от години, че предизвиква противозаконната миграция към Европейския съюз, с цел да окаже напън над Полша и прилежащите балтийски страни. От своя страна, Минск твърди, че тези европейски страни се отнасят брутално и унизително към тези, които се пробват да преминат границата.

След началото на съветското нахлуване над Украйна през февруари 2022 година напрежението сред Беларус и нейните съседи се усили мнократно, като беларуските управляващи упрекват Варшава в подготовка на военни провокации.

Беларуският Комитет за Държавна сигурност (на СССР) заяви също и за задържането на диверсанти, вербувани от украинските служби за сигурност. Те е трябвало да извършат атентати с експлозиви против жп линии. Били са разрушени три групи съгласно изказването, представено от ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР