Беларус никога няма да се умори да напомня на европейските

...
Беларус никога няма да се умори да напомня на европейските
Коментари Харесай

Лукашенко: Днес е велик празник

Беларус в никакъв случай няма да се умори да припомня на европейските нации кой постави завършек на най-кървавата война в историята на човечеството, съобщи президентът Александър Лукашенко в приветственото си обръщение към сънародниците си по случай Деня на успеха, съобщи ТАСС, цитирайки пресслужбата му.

" Това е популярен празник, който се е трансформирал в знак на смелостта и твърдостта, доблестта и саможертвата на милиони руски хора, които през юни 1941 година самоуверено поеха удара на варварската, антихуманна идеология на нацизма и победиха ", сподели президентът. " Никога няма да се уморим да подсещаме на европейските нации кой постави завършек на най-кървавата война в историята на човечеството ", уточни Лукашенко.

Беларус помни тези, които самоотвержено са се сражавали на фронта, рискувайки живота си, борили са се с врага в окупацията, правили са ежедневни трудови подвизи в тила, донесли успеха през май 1945 година, както и всички почтени жертви на " циничните опити и ужасяващата свирепост на хитлеристките палачи ", сподели Лукашенко. " Този пролетен ден, 9 май, през десетилетията на кротичък живот към момента отеква в сърцата на беларусите с болежка, горделивост и безкрайна признателност към спечелилите ", съобщи той, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР