Беларус може и да има някакъв дял в специална руска

...
Беларус може и да има някакъв дял в специална руска
Коментари Харесай

Зеленски допуска участието на Беларус в спецоперация

Беларус може и да има някакъв дял в специфична съветска военна интервенция в Украйна. Такова развиване на събитията позволи президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на онлайн тирада на държавната кръгла маса The Economist „ Антитези, трансформации, достижения в изменящия се свят “, оповестява РИА Новости.

„ Ние имаме вяра, че Беларус няма да се включи в тази война, само че провокации има, провокации ще има “, сподели ръководителят на страната.

Според него Киев вижда опасност от вероятно присъединяване на беларуската страна в спора, само че Украйна се готви за сходен конфликтен сюжет.

По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко назова съветската военна интервенция в Украйна избор на Запада. Той акцентира, че западните страни не са се срещнали и са отказали да подпишат съглашения в навечерието на спецоперацията.

От 24 февруари Русия организира специфична интервенция в Украйна. Както посочи съветският президент Владимир Путин, главната му цел е демилитаризацията и денацификацията на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР