Беларус изпраща свои специалисти в АЕЦ Чернобил, съобщи информационната агенция

...
Беларус изпраща свои специалисти в АЕЦ Чернобил, съобщи информационната агенция
Коментари Харесай

Беларус изпраща специалисти да възстановят електричеството в Чернобил

Беларус изпраща свои експерти в АЕЦ Чернобил , заяви осведомителната организация на страната БелТа. Президентът Александър Л укашенко е разпоредил екип да замине неотложно за електроцентралата, с цел да възвърне електрозахранването й.

Агенцията отбелязва, че Чернобил се намира близо до границата с Беларус . В сряда бе обявено, че е прекратено електрозахранването на електроцентралата, мястото на най-тежката нуклеарна злополука в света през 1986 година, както и на нейните системи за сигурност.
Централата " е изцяло изключена от електропреносната мрежа ", заяви украинският енергиен оператор " Укренерго " и добави, че поради военните интервенции " няма опция за възобновяване на линиите ".

Във вторник Международната организация за атомна сила (МААЕ), която е орган за наблюдаване на Организация на обединените нации, съобщи, че обектът към този момент не предава данни и изрази угриженост за личния състав, работещ под съветска защита.

Украйна към този момент предизвести, че има заплаха от приключване на радиация от централата заради спиране на тока. Но нуклеарният контролен орган съобщи, че спирането няма да повлияе на сигурността .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР