Беларус има готовност да помогне на Украйна да изнася зърното

...
Беларус има готовност да помогне на Украйна да изнася зърното
Коментари Харесай

Лукашенко съгласен Украйна да изнася зърното си през Беларус

Беларус има подготвеност да помогне на Украйна да изнася зърното си, с цел да помогне за прекъсване на разрастващата се продоволствена рецесия. Това съобщи президентът Александър Лукашенко, представен от " Ройтерс " и организация БелТА.

" Сега всички търсят логистика... Добре, можем да преговаряме. Нямаме нищо срещу - придвижите го (зърното - бел.ред.) през Беларус, само че би трябвало да има взаимни отстъпки ", уточни той.

По-рано заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация изказванията, че Русия е провокирала продоволствената рецесия.

Преди дни стана ясно, че Анкара и Москва ще обсъдят основаването на евентуален от Украйна.

Това ще се случи на 8 юни, когато съветският външен министър Сергей Лавров ще посети Турция с военна делегация.

Руският президент Владимир Путин към този момент съобщи, че Русия е подготвена да способства за разрешаването на продоволствената рецесия , само че едвам откакто бъдат
 Киев: Турция купува откраднато от Русия украинско зърно
Киев: Турция купува откраднато от Русия украинско зърно

Разследва се кой е забъркан в транспортите през турски води

От своя страна Киев назова думите на съветския заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, че Москва може да обмисли повдигане на в подмяна на анулация на част от антируските наказания.

Путин е упрекван, че употребява храната и глада като оръжие , защото силите му към този момент месеци наред блокират жизненоважни пристанища и нападат селскостопанските логистични центрове в Украйна , която е главен експортьор на огромна част от зърнените култури в света.

Заедно Русия и Украйна обезпечават повече от една четвърт от зърнените култури в света , както и други значими съществени артикули за готвене като слънчогледовото олио.

Нарушаването на износа на селскостопански артикули докара до повишаване на цените на храните, изключително за африканските и близкоизточните страни , които разчитат в огромна степен на импорт от Русия и Украйна.
 Медведев: Лъжа е, че Русия провокира продоволствената рецесия
Медведев: Лъжа е, че Русия провокира продоволствената рецесия

За да се понижат цените, глобите би трябвало да бъдат отстранени, отсече той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР