Беларус е потенциален полигонРусия може да разположи ракети на територията

...
Беларус е потенциален полигонРусия може да разположи ракети на територията
Коментари Харесай

Москва се опасява от US ракети в Европа

Беларус е евентуален полигон


Русия може да разположи ракети на територията на свои съдружници, в случай че Съединени американски щати нареждат сходни оръжия в Европа, предизвести почитан съветски народен представител, представен от АП.

Намерението на Вашингтон да напусне Договора за очистване на ракетите с дребен и междинен обхват най-вероятно ще докара до разполагане на ракети, неразрешени от пакта в Европа, счита Константин Косачов, началник на комисията по външни работи в горната камара на съветския парламент. Той предизвести, че при сходна стъпка Русия ще насочи своите оръжия към американските позиции.

Косачов добави, че Русия може да отговори с разполагане на сходни ракети по-близо до свои съседи и “ако е нужно на териториите на наши съдружници ”.

Всички тези благоприятни условия са хипотетични и Москва към момента се надява, че ракетният пакт може да избавен.

“Взаимодействаме интензивно с всички, които са подготвени да работят с нас да окажат напън над Съединени американски щати, с цел да запазят контракта ”, акцентира съветският народен представител. Той не посочи кои съдружници има поради. Русия има мощни военни връзки със западната си съседка Беларус, която граничи с членките на НАТО Полша и Литва.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи желанието си да изтегли страната си от пакта поради хипотетични съветски нарушавания, които Москва отхвърля и на собствен ред упреква Вашингтон в такива. Руският му сътрудник Владимир Путин разгласи, че тематиката ще бъде разисквана на среща с Тръмп на форума на Г-20 в Аржентина идната седмица. В същото време той уточни, че Русия ще отговори на предстоящото американско овакантяване на ракетния контракт.

Вчера съветският зам. външен министър Сергей Рябков съобщи, че Русия няма да внася промени във военната си теория по отношение на желанията на Съединени американски щати. Но също предизвести, че Москва не може да не реагира на основни промени във военно-политическата конюнктура и ще предприеме стъпки към балансиране на обстановката.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР