Белал Мохамед успя да се справи с Гилбърт Бърнс.Двамата бойци

...
Белал Мохамед успя да се справи с Гилбърт Бърнс.Двамата бойци
Коментари Харесай

Белал Мохамед надигра Гилбърт Бърнс и заслужи мач за титлата

Белал Мохамед съумя да се оправи с Гилбърт Бърнс.

Двамата бойци премериха сили в полусредна категория. Битката им беше подглавна за UFC 288, което се организира в Ню Джърси, Съединени американски щати. Дуелът сред двамата беше плануван за 5 рунда и срещата стигна до решението на съдиите. Мохамед завоюва с единомислещо решение - (50–45, 49–46, 49–46).

View this post on Instagram
A post shared by UFC (@ufc)

Като цяло борбата протече по един и същи метод. В първия рунд темпото беше много постепенно. Двамата имаха разполагаем 25 минути и явно не си даваха напън. Мохамед се опита да вкара коляно, само че беше съборен. Бърнс падна тежко на лявото си рамо, което щеше да окаже съществено въздействие върху срещата.

Явно това рухване аргументи травма на Бърнс. Мохамед незабавно се изправи и продължи да натиска. В идващите рундове видяхме едно и също. Мохамед не изневери на своя жанр и не спря да натиска. Белал вкарваше ритници в тялото на Бърнс, който заложи на лоу кикове.

Мохамед не показваше признаци на отмалялост, макар че не се беше готвил за борбата, която одобри с 2 седмици предупреждение. Бърнс изглеждаше много смутен поради болката в лявото рамо. Белал разчиташе на преса, джабове и ритници в тялото.

Това му беше задоволително, с цел да печели точки в картите на съдиите. Мохамед не направи нищо по-различно от това, само че то му беше задоволително, с цел да завоюва. Така след 5 сходни рунда Мохамед сграбчи съдийското решение - (50–45, 49–46, 49–46).

View this post on Instagram
A post shared by UFC (@ufc)

Да, той не впечатли с нещо атрактивно, само че си свърши работата.

Победата беше 9-та поредна за Мохамед, който не е губил от 2019 година. Бърнс се раздели с 2 следващи победи. В тази борба Мохамед си заслужи късмет за купата. Почти несъмнено той ще се бие за златото в идната си борба.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР