Бел Гънес израства в бедно семейство от малкото норвежко градче

...
Бел Гънес израства в бедно семейство от малкото норвежко градче
Коментари Харесай

Бел Гънес – най-известната серийна убийца в Америка

Бел Гънес израства в оскъдно семейство от дребното норвежко градче Селбу. Както доста други, Бел емигрира в Съединени американски щати в търсене на американската фантазия. Тя я намира в Чикаго, когато открива най-остроумния метод за печелене на пари – посредством измами със застраховки.

За хората отвън обкръжението на Бел, нейният живот бил сполетян от голям брой нещастия. Имотите, които имала, мистериозно се запалвали, а околните ѝ умирали един по един. Всъщност Бел една от най-известните дами серийни убийци и е обвързвана с общо 40 убийства, жертвите измежду които са нейните съпрузи и даже деца.

Склонността на Бел към убийствата стартира малко откакто се омъжва за първия си брачен партньор Мадс Соренсън през 1893. Двамата отварят сладкарница и дружно имат 4 деца – Карълайн, Аксел, Мъртъл и Луси, и едно осиновено дете – Джини.

Със брачен партньор, деца и бизнес, който да развива, Бел имала голям брой аргументи да употребява услугите на застрахователите. Първоначално бизнесът ѝ се провалил, а малко по-късно две от децата ѝ умират от колит. Интересното е обаче, че колитът и отравянето със стрихнин имат съвсем идентични признаци, само че тогава никой не допуска, че има опция децата да са били отровени.

Бел Гънес

Мотивирана от алчността си, Гънес става още по-смела. През 1900 първият ѝ брачен партньор умира, а Бел получава парите от застраховката му живот. Първият доктор, който изследва тялото на умрелия, установи, че той е бил токсичен със стрихнин, само че по-късно лекарят на Бел декларира, че мъжът ѝ е умрял от сърдечна непълнота.

След тези ужасяващи събития Бел взема трите си живи деца и дружно се реалокират в Индиана, където през 1901 тя купува плантация. За страдание обаче, скоро по-късно във фермата избухва пожар и Бел още веднъж получава парите от застраховката ѝ.

На 1.04.1902 Бел подписва брак с Питър Гънес – вдовец и месар. Той има две дъщери, от които Бел незабавно решила, че ще завоюва пари. Малко след сватбата една от дъщерите на Питър умира при много мистериозни условия, по тази причина той изпраща другата си щерка при родственици. Тя е единственото дете, оживяло от съжителството си с Бел.

Оказало се, че Питър също е трябвало да замине с щерка си, тъй като през декември същата година той също умира – откакто, съгласно думите на Бел, месомелачката паднала от долап в кухнята тъкмо върху главата му. Този път в действителност били открити следи от стрихнин, само че нямало други сигурни доказателства, че Бел е отровила брачна половинка си. Освен това, тя плачела с крокодилски сълзи по време на погребението. Въпреки това, тя прибрала парите от застраховката на умрелия и шест месеца по-късно родила сина му Филип Гънес.

За да не буди повече съмнения, Бел взема решение да пусне публикация за мъже, които да ѝ оказват помощ във фермата. Много хора пътували до там, с цел да не се върнат назад в никакъв случай повече. В писмата си Бел елементарно ги убеждавала да вземат със себе си пари и да не споделят на никого къде отиват. Мъжете купували „ дялове “ от фермата, внасяйки парите непосредствено в банковата сметка на Бел. Когато транзакцията била осъществена, тя или ги отравяла или ги нападала с месомелачката.

В утрото на 28.04.1908 във фермата на Бел избухва пожар. Пожарникарите откриват три детски тела – на Луси, Мъртъл и Филип, както и тяло на стара жена  – Бел Гънес. Първоначално управляващите считат, че Бел е била убита. Но няколко дни по-късно при тях се появява мъж на име Ейса, който търсел брат си Андрю. Ейса бил сигурен, че Бел е умъртвила брат му и упорствал управляващите да създадат подробно изследване на фермата.

Следователите откриват общо 11 тела, заровени под свинарника. Едно от тях било на осиновената от Бел щерка Джини, която била оповестена за търсене още през 1906 година.

Интересното е, че след този случай, пораждат теории за това, че Бел в действителност е жива и е инсценирала личната си гибел. През 1931 жена на име Естер Карлсън умира в Лос Анджелис, до момента в който чака процеса си по обвинениe в отравяне на човек. Тя приличала на Бел Гънес и била на същата възраст, само че нищо не е потвърдено сигурно.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР