Беким Хаджил е управителя на фирмата Беса транс“, която е

...
Беким Хаджил е управителя на фирмата Беса транс“, която е
Коментари Харесай

Собственикът на рейса-ковчег: Хванах такси и бях до трагедията, аз и жена ми пътувахме в същата екскурзия

Беким Хаджил е шефа на компанията " Беса транс “ , която е притежател на рейса, изгорен след злополуката на Автомагистрала „ Струма “. Той проговори в ефира на Българска национална телевизия.

Беким Хаджиу съобщи, че рейсът е минал през сервиз преди да потегли от Турция и всичко е било в редовност. Изключва опцията някой от пасажерите да е внесъл елементарно запалими субстанции.

Хаджиу удостовери, че той и фамилията му също били част от тази екскурзия, само че пътували в другите рейсове. Децата му са били в последния рейс. Собственикът на " Беса Транс " избра да приказва единствено пред Йоана Миланова.
Срещата със притежателя на " Беса транс " се е състояла в адвокатската фирма на неговия юрист в София. Беким Хаджиу съобщи, че досега не е приказвал пред медиите, тъй като е в потрес от случилото се, само че спомага по всевъзможен метод на проверяващите за определяне на аргументите за случая, при който починаха 45 души.

В изявлението са наранени редица значими въпроси - за техническото положение на рейса, подготовката на водачите, лиценза на компанията.

За рейса той съобщи, че е създаден през 2007 година, само че е платен от неговата компания преди към три години. По думите на притежателя, досега не е имало никакъв механически проблем с рейса.

Още е мъчно на Беким Хаджиу да одобри нещастието на Автомагистрала " Струма ", при която починаха 45 души, пътували в един от неговите рейсове.

" Казвах си за какво не съм бил аз в този рейс, да умра и аз в рейса и доста пъти си споделях това ", съобщи Беким Хаджиу, притежател на " Беса Транс ".

Беким Хаджиу и неговото семейство постоянно се включвали в екскурзиите, които неговата компания провежда. Така било и този път.

" Аз пътувах с моята фамилия ", добави Беким Хаджиу.

Този път от Република Северна Македония потеглили четири рейса. На връщане от Турция притежателят на компанията и неговата брачна половинка пътували в рейса, който се движел първи.

Децата им били в един от другите. На границата, на излизане от България Беким Хаджиу схванал, че негов рейс е аварирал.

" Веднага на другата страна се обърнах и им споделих да ме пратят до мястото да видя с моите очи какво се е случило там ", добави Беким Хаджиу.

Собственикът на компанията взел такси и се върнал назад. Останал на мястото на случая часове наред. Беким Хаджиу не пожела да разяснява версиите за злополуката, тъй като към момента следствието продължава.

Каза обаче че три седмици преди случая рейсът е минал механически обзор. Допълнително преди всяко пътешестване всички транспортни средства минавали през сервиз.

" Преди да тръгнем за Турция сервиз им вършим, направляваме, пък даже когато стигнем в Истанбул и там вървим на сервиз да се управлява, транспортираме пасажери, да забележим каква е обстановката.

Всичко беше наред и натам и когато бяхме на сервиза там. Когато има нещо, ни споделят незабавно да го оправим ", разясни притежателят на " Беса Транс ".

Беким Хаджиу съобщи, че туби с незаконно импортирано гориво не е имало в рейса. Заради щателните инспекции на българските граници изключва и разновидността пасажер да е вкарал елементарно запалимо вещество.

" Има туби във всеки рейс, те са с вода, всеки рейс би трябвало да ги има за всеки случай. Това е аварийна вода. Строги контроли на влизане в България, багаж, водач - всичко какво се носи ", посочи Беким Хаджиу.

Собственикът на " Беса транс " разказа водачите на рейса като положителни и опитни експерти, които доста пъти са минавали по този маршрут. Спазвали прецизно часовете за почивки.

Той твърди, че рейсът има фабрични ограничавания и не можел да вдигне повече от 100 км/ч. На въпроса дали рейсът е имал всички нужни документи, Беким и юристът му обявиха, че на този стадий няма да разясняват, тъй като следствието продължава.

" Можем да кажем с решителност, че компания Беса транс има лиценз за осъществяване на транспортна активност на територията на Европа и за осъществяване на туристическа активност още веднъж на територията на Република Северна Македония и отвън РСМ ", съобщи юристът Любомир Таков.

За компанията си Беким описа, че е учредена през 2009 година, само че от четири години постоянно извърша транспорти до Истанбул. Цената от 80 евро включва път и две нощувки, а всяка екскурзия в границите на пътуването и услуга се доплаща.

От момента на злополуката Беким Хаджиу обитава в България. Наел е жилище, с цел да е разполагаем на проверяващите и да спомага с каквото може. Казва, че е разполагаем и на потърпевшите. Близките му също са в контакт с роднините на хората от изгорелия рейс.

" Никой не е желал това са се случи. Всеки го знае. Тази покруса на никого да не му се случи, тъжна, доста тъжна покруса. Не знам какво да кажа още ", показа пред Българска национална телевизия притежателят на " Беса Транс ".

Беким Хаджиу показа, че не се усеща застрашен от никого.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР