Бежанците от Украйна остават в Белодробна болница. Изрично ще напишем

...
Бежанците от Украйна остават в Белодробна болница. Изрично ще напишем
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Украинските бежанци остават в Белодробна болница в Пловдив до края на войната

Бежанците от Украйна остават в Белодробна болница. Изрично ще напишем в предлагането до общинските съветници, че някогашната белодробна болница ще остане „ Втори дом " за украинците, до края на войната. Това съобщи кметът Здравко Димитров във връзка входираните планове на частната болница „ Света Каридад " там да се построи общински приют и болница за дълготрайно палеативно лекуване, оповестява БНР.

Той съобщи, че вложенията ще e с основаване на право за градеж за период от 30 години, само че теренът ще остане общинска благосъстоятелност.

Също по този начин 10 години ще бъде правото на прилагане на съществуващата постройка.

" Предложението ни до съветниците не е преждевременно, дано проектират вложителите, само че би трябвало да уточня, че ние сме първи в България, които приехме бежанци от Украйна. Свършихме работата на страната тогава ", съобщи кметът Димитров. Той сподели, че никой не знае по кое време ще свърши войната, само че в този момент има капиталово желание, с опция да се проектира, тъй като се касае за европроект.

Георги Титюков, заместник-кмет на Пловдив добави, че общината обезпечава храна на хората, поети са напълно сумите за ток и вода. Общината ремонтира и парната апаратура, там в този момент работи парното отопление, добави заместник-кметът с сектор " Спорт, юношески и обществени действия ".

" Допуснали са неточност сътрудниците от общинска благосъстоятелност, които са готвили предлагането, изрично ще отбележим, че там ще останат украинските бежанци ", добави Титюков.

Междувременно правната комисия към Общинския съвет в Пловдив върна за преразглеждане предлагането някогашната Белодробна болница и незастроен терен от 14 730 кв. м. да бъдат предоставени на МБАЛ „ Св. Каридад ".

От общината оферират върху този терен да бъде учредено безплатно право на градеж за 30 години, а правото за прилагане на постройката да е за 10 години. Предложението е въз основа на постъпило искане от „ Св. Каридад " и желанието там да бъде построен здравен комплекс.

Общинската правна комисия обаче упорства за мнение от отрасловите заместник-кметове Анести Тимчев и Пламен Райчев и от общинската дирекция „ Стопански действия ". Те би трябвало да дават разбор за нуждата от ново здравно заведение и опцията за публично-частно партньорство.

Решението за даването на Белодробна болница на МБАЛ " Св. Каридад " е включено в дневния ред на сесията на Общинския съвет в понеделник (19 декември).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР