Бежанците, кандидатите за убежище и вътрешно разселените хора, съставляват над

...
Бежанците, кандидатите за убежище и вътрешно разселените хора, съставляват над
Коментари Харесай

ООН: Близо 80 милиона души са принудително разселените по света

Бежанците, претендентите за леговище и вътрешно разселените хора, съставляват над 1 % от човечеството, което е близо 80 милиона души. Това е рекордна цифра, установи отчет на Върховния комисариат за бежанците към Организация на обединените нации, показан през днешния ден, предадоха международните организации.

Според него към 79,5 милиона души са или бежанци, или претенденти за леговище, или хора " чиито корени са били изтръгнати в техните лични страни ". Перспективата за тези хора да се върнат в регионите си на генезис понижава от ден на ден, се добавя в документа

" Един % от популацията на света не може да се прибере вкъщи поради войни, гонене, нарушавания на човешките права и други форми на принуждение ", съобщи Филипо Гранди, ръководителят на Върховния комисариат.

" Тази наклонност се следи от 2012 година Цифрите са по-високи спрямо миналата година, което значи, че има от ден на ден спорове и принуждение ". Това се показва и също по този начин в " незадоволителни политически решения " за преустановяване на рецесиите, прокуждащи хората от домовете им и пречещи им да се върнат, показва Филипо Гранди.

Преди 10 години броят на бежанците, претендентите за леговище и вътрешно разселените възлизаше на 40 милиона души. За 10 години той се е удвоил и не се вижда наклонност към закъснение, показва Гранди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР