Бежанци от Украйна се включиха в акция по кръводаряване в

...
Бежанци от Украйна се включиха в акция по кръводаряване в
Коментари Харесай

Бежанци от Украйна се включиха в акция по кръводаряване в Бургас

Бежанци от Украйна се включиха в акция по кръводаряване в Бургас. От рано сутринта пред отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас се образува опашка от искащи да дарят кръв.

Всяка година на огромния християнски празник Цветница БЧК Бургас, дружно с Бургаската болница провежда това събитие в помощ на всички, нуждаещи се от кръвопреливане.

Тази година болничното заведение предложения да дарят кръв освен бургазлии, а и украинските жители, които сме приели на територията на Бургаска област. Част от тях към този момент се лекуват тук, осъществени са животоспасяващи интервенции и раждания, които изискват кръвопреливане. Чрез този доблестен жест те ще оказват помощ освен на бургаските пациенти, а и на своите сънародници, които имат потребност от кръв.

„ Украйна през днешния ден пролива кръв за целия свят, само че украинци не отхвърляме кръв за там, където тя е нужна”, показа за БГНЕС Александра, която е един от уредниците на митингите срещу войната в Украйна в Бургас. По думите й част от пристигналите украинци, измежду които и деца, нямат физическа опция да вземат участие в акцията, само че са пристигнали, с цел да окажат морална поддръжка, както на своите сънародници, по този начин и на самата акция.

Чужденците, които имат ЛНЧ и законно обитават у нас, могат да бъдат кръводарители наедно с българските жители, стига да дават отговор на главните условия – да са здрави хора на възраст от 18 до 65 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР