Бежанските центрове като този в Харманли трябва да бъдат закрити.

...
Бежанските центрове като този в Харманли трябва да бъдат закрити.
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Бежанските центрове като този в Харманли трябва да бъдат закрити

Бежанските центрове като този в Харманли би трябвало да бъдат закрити. Този и останалите като него няма аргументи да съществуват. Това разгласи евродепутатът Ангел Джамбазки /Европейски консерватори и реформисти/ в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли.

Нелегалните имигранти, които биват установявани и арестувани, би трябвало да бъдат арестувани допустимо най-близо до границата в закрит вид общежития и по-късно репатрирани там, откъдето са пристигнали, предложи Джамбазки. Като различен мотив той уточни неналичието на хора в тези центрове.

След като са толкоз малко настанените, няма аргументи да продължи да се поддържа тази инфраструктура. Тези хора би трябвало да бъдат пренасочени към центровете на "Миграция " на Министерство на вътрешните работи, а тези пространства би трябвало да бъдат консервирани и запечатани, счита Джамбазки.

Той и депутатът Александър Сиди /Обединени патриоти/ дойдоха в Центъра в Харманли, с цел да ревизират клюки "как самолети с незаконни емигранти от Европа кацали у нас ".

Вътрешна македонска революционна организация като част от ръководството в никакъв случай няма да допусне връщането на чужденци, които са минали през страната ни и са се открили в Западна Европа, уточни още Джамбазки. Това държавно управление и това ръководство не може да заплати такава цена, добави той. Няма аргументи да плащаме непознати сметки, уточни Джамбазки, като засяга политиката на немския канцлер Ангела Меркел по въпроса с бежанците. Ще се противопоставим извънредно и остро на такова желание за връщане на бежанци, акцентира евродепутатът.

Той сподели, че в Европарламента ще продължи битката за смяната на дъблинския правилник, опасност за фронтовите страни на Европа - България, Гърция, Италия и Испания.

Джамбазки дефинира, че в този момент огромната заплаха за бежанска вълна идва от Африка, а не от Сирия. Друга догадка за отрицателно развиване на събитията можела да настъпи при разтърсвания в прилежаща Турция.
Депутатът Сиди разгласи, че още на следващия ден ще изиска доклад от Агенцията за бежанците по какъв начин са били изхарчени средствата за възобновяване на вредите от протеста в ноември 2016 година в лагера в Харманли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР