Бежанската вълна към Пловдив от Украйна се засилва през последните

...
Бежанската вълна към Пловдив от Украйна се засилва през последните
Коментари Харесай

Засилва се бежанската вълна към Пловдив, настаниха украински баскетболистки в Младежкия център

Бежанската вълна към Пловдив от Украйна се ускорява през последните дни, оповестиха от Община Пловдив.

Снощи в 2:00 часа са пристигнали 13 баскетболистки и техните треньори от клуб „ Прометей “ от град Днипро. Те са настанени в базата на Младежки център – Пловдив. Днес сутринта те се срещнаха с кмета Здравко Димитров и заместник-кмета Георги Титюков и в прочувствен диалог благодариха за съдействието и бързата реакция на Община Пловдив.

Те споделиха, че са провеждали мачове в Турция, когато военните събития в Украйна са избухнали и в този момент не могат да се върнат. Всеки ден се обаждат на фамилиите и околните си, от които са разбрали, че младежкият тим - 14-годишни девойки плетат камуфлажни мрежи.

„ Ще създадем каквото е належащо, с цел да Ви помогнем, ще осигурим храна, заслон и даже база за тренировки в залата за баскетбол “, съобщи Здравко Димитров, който се свърза и с почетния консул на Украйна Димитър Георгиев, който също ще им помогне.

„ Все повече хора се свързват с нас, подготвени да дават заслон, облекла, хранителни артикули “, показа заместник-кметът Георги Титюков.

Красимир Лесков, шеф бранш „ Миграция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи изясни, че към този момент спортистките от баскетболния тим могат умерено да обитават на територията на страната в границите на 3 месеца, а в случай че е належащо престоят им може да бъде продължен.

Днес три дами с три деца ще бъдат настанени в апартамент, възложен от „ Миг инженеринг “. Утре още 10 души от Украйна, от които 3 деца ще бъдат подслонени в Младежкия център. Към Пловдив сега пътуват две фамилии с новородени бебета, както и две възрастни дами, мъж и две майки с две деца. Също по този начин жена бременна в 9-ия месец. До седмица се чакат да дойдат още фамилии.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР