Беглецът с пушката от село Сърница - Бейсим Салиф е

...
Беглецът с пушката от село Сърница - Бейсим Салиф е
Коментари Харесай

Нови обвинения за стрелеца от Сърница

Беглецът с пушката от село Сърница - Бейсим Салиф е с още две обвинявания, които са му повдигнати от прокуратурата в Кърджали. Те са за нелегално владеене на оръжие и опасност за ликвидиране против пастира Ердинч, който го залови в землището на село Душка, община Черноочене, област Кърджали.

Така против задържания от собствен сътрудник овчар, който подвигна на крайник близо 300 чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число снайперисти и командоси от отряда за битка с тероризма, към този момент има общо 4 обвинявания. Две в Хасково и две от магистратите в Кърджали.

Прокуратурата в Хасково към този момент го упрекна за опасност за ликвидиране и опит за ликвидиране при случай с негови съседи.

Припомняме, че на 29-и ноември Бейсим, след скандал със съседа си Мюмюн Мюмюн, създаде изстрел със самоделна пушка. После взе друга самоделка и избяга в гората. 17 часа по-късно, на 30-и ноември следобяд, той беше арестуван от цивилния Ердинч Аптиш. При ареста Бейсим е заплашил и него с ликвидиране.

След екшъна на териториите на двете прилежащи области Хасково и Кърджали съдът остави за непрекъснато беглецът от Сърница в следствения арест.

Най-тежкото от четирите обвинявания против 55-годишният Бейсим е това за опит за ликвидиране. Ако то бъде потвърдено в съда, Салиф може да бъде наказан на затвор от 10 до 20 години.

Според отбраната на обвинения това обвиняване е пресилено. Произведен е изстрел, само че не може да бъде потвърдено, че той е стрелял против който и да е, счита юристът му Георги Зарчев.

Преди две седмици другари и близки на Бейсим от Сърница започнаха подписка в негова отбрана. Те настояват, че той не се опитвал да убие никого, а е стрелял във въздуха и е избягал в гората от боязън. В подписката към този момент са се разписали над 250 индивида от селото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР