Бедствие, държавен преврат или тласък за развитието на Русия: сто

...
Бедствие, държавен преврат или тласък за развитието на Русия: сто
Коментари Харесай

53% от руснаците днес са фенове на Владимир Илич Ленин

Бедствие, държавен прелом или подтик за развиването на Русия: 100 години след Октомврийската гражданска война руснаците остават разграничени по въпроса. Това демонстрира анкета на съветския институт ВЦИОМ, оповестява Българска телеграфна агенция.

Революцията от 1917 година " даде подтик на обществено-икономическото развиване на страната ", считат 38 % от интервюираните в това изследване, осъществено от 3 до 5 октомври измежду 1800 души в 46 съветски области.

За 13 % от запитаните задачата на болшевиките е била да дадат " властта на народа, заводите на служащите и земята на селяните ", както гласи известният девиз от това време.

Всеки пети руснак (19 процента) пък счита, че това е било " държавен прелом ", а за 14 % от интервюираните революцията " е спряла обществено-икономическото развиване на страната ". Освен това 13 % са уверени, че тази гражданска война е била " злополучие " за страната.

По различен въпрос към 60 % показват благосклонност към цар Николай Втори, който болшевиките разстрелват през 1918 година с жена му и петте им деца. 53 % обаче симпатизират на върлия му зложелател, лидера на революцията Владимир Илич Ленин.

Затова пък съвсем всички запитани (92 процента) са съгласни, че не би трябвало да има нова гражданска война в днешна Русия. Такъв вид се поддържа единствено от 5 % от интервюираните.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР