Бедственото положение, обявено в Смолян заради обилните дъждове, засега остава

...
Бедственото положение, обявено в Смолян заради обилните дъждове, засега остава
Коментари Харесай

Бедственото положение в Смолян засега остава в сила

Бедственото състояние, оповестено в Смолян поради изобилните дъждове, към този момент остава в действие. С отслабването на преваляванията обаче равнищата на реките са спаднали под сериозните точки, а язовирите имат задоволително размер да поемат придошлите води, съобщи бТВ. По данни на Министерство на вътрешните работи от тази заран няма застрашени и бедстващи хора. През нощта не са постъпвали сигнали, на които да се отзовават незабавните екипи.
Река Черна сътвори съществени терзания през уикенда, само че равнището? към този момент доста е спаднало и няма заплаха тя да излезе от коритото си.На доста места в региона имаше паднали дървета и камъни на пътното платно.
Очаква се през днешния ден по-късно бедственото състояние да бъде анулирано.
Днес над страната минава следващ леден атмосферен фронт.Температурите се намаляват и в западните елементи на страната и в столицата заваля сняг. Според прогнозите от северозапад облачността бързо ще се раздира и до вечерта над западната половина на страната ще намалее до незначителна. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 3 и 8 градуса. За столицата предстоящата оптималната температура е 4 градуса.По Черноморието ще е облачно със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 8-10 градуса.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР