Бедствено положение в село Черенча заради липсата на питейна вода

...
Бедствено положение в село Черенча заради липсата на питейна вода
Коментари Харесай

Без питейна вода: Бедствено положение в шуменското село Черенча

Бедствено състояние в село Черенча поради неналичието на питейна вода разгласи кметът на община Шумен Любомир Христов. Заповедта влиза в действие от на следващия ден, 30 август, оповестиха от общинската администрация.

Във връзка със създалата се обстановка в селото Любомир Христов се срещна с шефа на ВиК-Шумен инж. Емил Томов.

Двамата разискаха нуждата от предприемане на незабавни ограничения по премахване на казуса с безводието. Инж.Томов изясни, че към този момент са открити повредите по водопреносната мрежа.

От на следващия ден стартира тяхното премахване, както и подготовката за замяна на главната тръба по улица „ Фисек “, по която се обезпечава водоснабдяването в село Черенча.

От администрацията припомнят, че още при започване на годината с приемане на бюджета за 2022-ва бяха обезпечени 55 000 лв. за ремонтни действия по ВиК-мрежата в село Черенча. Днес по време на диалозите обаче стана ясно, че водното сдружението не разполага с нужната техника. Кметът Христов пое ангажимент със средства на общината да бъде обезпечен екскаватор, с който да се извърши прокопаването на улицата.

В заповедта на кмета, с която се афишира бедствено състояние в Черенча, е вписано като обвързване на ВиК да обезпечава всекидневно с водоноски прясна питейна вода за жителите на селото и се не разрешава потреблението на тази вода за поливане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР