Бедствено положение в редица населени места, заради сушата и безводието.

...
Бедствено положение в редица населени места, заради сушата и безводието.
Коментари Харесай

Бедствено положение в редица населени места, заради сушата и безводието

Бедствено състояние в редица обитаеми места, поради сушата и безводието. В Северна България има митинги, режим и безсрочно бедствено състояние.

В павликенските села Димча и Лесичери се афишира безсрочно бедствено състояние. В последните седмици казусът се е задълбочил и обстановката е извънредно тежка.

Съдбата на хората в тези села споделят и други в десетки обитаеми места във Великотърновско и Габровско.

Бедствено състояние в редица обитаеми места, поради сушата и безводието 20.08.24 08:22 Съмнения за корупция и спор на ползи в “Еразъм+ ” 20.08.24 08:08 Нивото на река Дунав пада фрапантно. Има ли заплаха за корабоплаването? 20.08.24 07:51 ПП-ДБ събира партиите в Народно събрание за попълване на „ домовата книга “ без ДПС-Пеевски 20.08.24 07:39 Американският президент Джо Байдън с прощално слово (ВИДЕО) 20.08.24 07:19

Село Малка Арда в област Смолян е на воден режим от два месеца. Аварията не може да бъде открита.

Причините за тази обстановка са сложни, сухото лято, климатичните промени и амортизираната ВиК инфраструктура, поради която стотици кубици вода се губят по трасето.

От някои общини оповестяват, че аплайват с планове по държавни и европейски стратегии, само че утвърждението идва мъчно, защото касае селища с дребен брой поданици.

SafeNews напомня, че равнището на язовирите у нас е сериозно ниско. Язовирите „ Камчия ” и „ Ясна поляна ”, които обезпечават питейна вода за Черноморието са цялостни на половина. В Шумен и Търговище язовир „ Тича ” също е на половина цялостен. Такава е обстановката и с „ Асеновец ”, главният водоизточник за Сливен, както и язовир „ Бели Искър ”, край Самоков.

В Централна България, язовир „ Копринка ” има едвам 20% вода от общия си размер, а „ Жребчево ” – 30%. Язовир „ Ястребино ”, който също обезпечава аварийно питейно водоснабдяване, е цялостен на 40%. Сложна остава обстановката в региона на Ловеч.

Източник: bTV

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР