Бедствено положение е обявено за редица населени места заради тежката

...
Бедствено положение е обявено за редица населени места заради тежката
Коментари Харесай

Бедствено положение в голяма част от страната заради снега

Бедствено състояние е оповестено за редица обитаеми места поради тежката зимна конюнктура , оповестява БНР.

Днешният ден е неучебен за учениците от над 280 учебни заведения в 13 области в страната.

Във варненската община Вълчи дол над 20 обитаеми места към момента са без електрозахранване, други нямат вода, няма да има образователни занятия. Девет обитаеми места в община Аксаково, пък са недостъпни, 13 села са без ток, както и част от самия общински център. Всички села в община Провадия също са без ток.

Кметът на Варна Благомир Коцев пък заяви пред Българска национална телевизия, че обстановката във Варна се възстановява и градът може да се върне към естествен темп на живот.

Градският превоз работи по график, а учениците през днешния ден ще учат присъствено.

Започва разказване на вредите, като първо се отстраняват падналите клони и листа и се отводняват каналите. Над 100 сигнала за проблеми са били подадени от варненци от през вчерашния ден.

Бедствено състояние е оповестено и в община Трявна , седем дни ще са в конюнктура на злополучие в област Добрич заради многото села без ток и вода и усложнен достъп по пътищата. В община Добрич денят е неучебен за учениците.

Бедствено състояние е оповестено и за област Разград до 10.30 часа на 29 ноември. В обастта над 100 обитаемоте места са без електричество, учебните заведения остават затворени. Остава в действие възбраната за придвижване в цялата Разградска област.
 Снежна обсада в съвсем цяла България онлайн
Снежна обсада в съвсем цяла България

От Министерство на вътрешните работи молят да се пътува единствено в крайни случаи

В община Силистра ситуацията е същата - бедствено състояние и неучебен ден, само че детските градини и ясли ще работят. В общините Дулово, Тутракан и Кайнарджа учебните заведения ще останат затворени, на всички места има обитаеми места без ток и вода.

Бедствено състояние за 48 часа и насилствена почивка за учениците са въведени и в община Омургат.

В община Криводол е оповестено бедствено състояние до вторник. Частично бедствено състояние беше оповестено и в община Враца.

Понеделник е неучебен ден за учебните заведения, детските градини и яслите в о бщините Враца, Мездра, Криводол, Борован, Хайредин, Оряхово и Роман.

В седем от осемте общини в Русенска област е неучебен ден за всички учебни заведения и детски градини заради неналичието на електрозахранване.

Днес е неучебен ден в град Шумен и в региона , в популацията места, като се изключи регионалния център, е оповестено бедствено състояние.

27 ноември е неучебен ден за всички учебни заведения в община Велико Търново, както и за обитаемоте места в община Стражица, като се изключи град Стражица и село Камен.

В област Плевен към момента има обитаеми места без електрозахранване, няма вода в регионалния град поради неналичието на ток. Днес няма да се учи в Горни Дъбник, Николаево, Садово, както и още шест села.

Днес е неучебен ден и в община Севлиево , ще работят само детските градини в града.
 Седмицата стартира с жълт код за студено време
Седмицата стартира с жълт код за студено време

Прогноза за времето

Без ток са доста от планинските села в област Сливен. В община Котел е неучебен ден.

През Котленския проход към този момент с изключение на леки коли се пропущат и лекотоварни коли до 3,5 тона. Остава възбраната за прекосяване на камиони с ремаркета и полуремаркета.

Сложна остава и зимната конюнктура в София, където се образуваха поледици по пътищата.

През предходното денонощие са обработени над 100 сигнала за паднали дървета.

Директорът на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " Красимир Димитров уточни пред Българска национална телевизия, че улиците са почистени и обработени против замръзване. През деня предпочитано не престават да се почистват тротоарите.

В момента има проблем с трамваи 10 и 23, като по линиите им са пуснати рейсове, осведоми шефът на столичния инспекторат Николай Неделков.

По информация на Нова телевизия 10 рейса със стотици пасажери са блокирани и в региона на Паволче, Врачанско.

Пътничка описа, че рейсът, в който пътува, е спрял към 4.30 часа и не може да продължи. Тя твърди, че в региона има техника, само че тя не разчиства.

От БДЖ оповестиха, че през днешния ден няма да се движат влакове сред гарите Шумен и Комунари, сред Карнобат и Варна, Самуил- Силистра и Люляково-Дъскотна заради щета в контактната мрежа.
 Денков: Нужно е време, с цел да се разчисти
Денков: Нужно е време, с цел да се разчисти

В над 1 000 обитаеми места към момента няма подаване на ток

Пътническият трен Варна-Шумен престоява в гара Езерово заради щета на електрическа мотриса.

Пътническият трен София-Драгоман пък се движи с 45 минути забавяне.

Със забавяне от над пет часа се движи интернационален бърз трен София-Свиленград.

Бързият трен от Бургас до София също закъснява с повече от час. Бързият трен, тръгнал нощес от София за Варна се движи със забавяне от два часа и половина, а бързият трен от Варна за София, който би трябвало да дойде в 7.00 часа, се движи със забавяне от два часа и 35 минути.

С близо четири часа закъснява и бързият трен София-Силистра.

Над 10 часа пък е забавянето на интернационалния трен Горна Оряховица-Димитровград.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР