Бедните хора често са прекалено самоуверени. Те се държат като

...
Бедните хора често са прекалено самоуверени. Те се държат като
Коментари Харесай

7 глупави неща, които бедните правят, а богатите не

Бедните хора постоянно са прекомерно самоуверени. Те се държат като специалисти във всяка област - било то политика, спорт, хора, общество или държавно управление. Буквално всичко към тях провокира отказване и негативизъм. Ето 7 неща, които бедните вършат, а богатите не: 
1. Бедните хора гледат телевизия, а богатите хора четат книги.
Колко часа дневно прекарвате в гледане на телевизия? Сега се пробвайте да си спомните по кое време за последно сте чели книгата?
 Какви книги четоха през 2020 година асеновградчани? Какви книги четоха през 2020 година асеновградчани?
Градска библиотека " Паисий Хилендарски " в Асеновград показа доклад за активността си през 2020 година, белязана от пандемията COVID-19. Бли...
Направете лист с това, което желаете да прочетете през идващите шест месеца, и го прочетете - това е не по-малко вълнуващо и най-важното - потребно.
2. Бедните хора получават възнаграждение за отработени часове, а богатите - за резултати.
Получавате възнаграждение за отработени часове, само че богатите хора получават възнаграждение за резултати. А какъв брой време са прекарали на работа, никой не го интересува. Правят неща, които никой различен не може. Заплащането зависи от това какъв брой добре си вършите работата, т.е. от вашата продуктивност.
3. Бедните хора упрекват другите за нещастията си, богатите хора поемат отговорност за своите неуспехи.
Бедните постоянно имат някой различен отговорен: стопанска система, държавно управление, началник, работа, град, комшия или другари. Винаги някой различен, само че не и тях.
 Валентина Стоева за Detskiknigi.com - уебсайтът, който предизвиква детското четене Валентина Стоева за Detskiknigi.com - уебсайтът, който предизвиква детското четене
В свят, в който не сме в положение да предвидим какво ни готви бъдещето, единственият сигурен фактор за сполучлива реализация на децата е...
Богатите хора схващат, че в случай че всичко е неприятно и продължава дълго време, това значи, че нещо се прави неправилно или не е задоволително положително. И никой с изключение на тях не е отговорен за това.
4. Бедните хора се концентрират върху спестяванията, до момента в който богатите хора се концентрират върху вложенията.
Няма да забогатеете, пробвайки се да спестите няколко лв. от закуски и скъпи покупки. Бедността не е обвързвана с неспестяване, казусът е различен: би трябвало да печелите повече, с цел да можете да инвестирате.
5. Бедните хора знаят всичко, а богатите непрестанно се учат.
Бедните вместо да оценят обективно своите познания и учене, те настойчиво имат вяра, че „ знаят всичко “.
 Кратък справочник по македонския въпрос Кратък справочник по македонския въпрос
Историята е потребна, не тъй като четем в нея предишното, а тъй като четем в нея бъдещето. С такава настройка разтворих новата книга на доктор Кост...
Богатите питат, слушат, четат книги, посещават лекции. Те в никакъв случай не щадят пари за обучение, тъй като са сигурни, че това е най-хубавата инвестиция. Те показват мнението си единствено по тези въпроси, които в действителност схващат.
6. Бедните хора имат вяра, че парите не могат да купят благополучие, до момента в който богатите хора знаят, че могат да си купят прекарвания, които ще ги създадат щастливи.
7. Бедните хора имат вяра в благополучен лотариен билет, а богатите хора имат вяра в дейностите.
Ако мислите по този начин, в никакъв случай няма да съумеете. Богатите хора мислят по друг метод: те имат вяра единствено в дейности, а не в думи или фантазии. Те имат вяра, че всичко би трябвало да постигнете сами, а не да чакате благополучен късмет.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР